14 mars 2012 - Las Vegas by Night

Att gå ut i Las Vegas på kvällen är en speciell upplevelse. Så ännu en gång gav vi oss ut på ungefär samma vägar som vi hade gått på dagen. Och överallt ser man neonskyltar och upplysta byggnader.

Neon uppfanns i Frankrike 1910 av Georges Claude. Den första kända kommersiella användning i USA sattes upp 1923 i Los Angeles och snart ville alla i L.A ha en neonskylt.
Betty Willis, född i Las Vegas 1922, reste med sin familj till Los Angeles ett par gånger om året och ett av hennes tidigaste minnen från dessa resor var flammande, filmtält och neonskyltar. Hon blev sedan neondesigner hemma i Las Vegas, och man kan nog säga att på den vägen är det.
 
Låt oss bege oss ut i neonljuset!


 
Fremont Street är ett måste-besöka. Det är en gågata mitt i centrum med en tunnel där ljusspel visas på olika tider. Man kan gott säga att gatan har kultstatus för här fanns till exempel Las Vegas första hotell, första telefon, första asfalterade gata, första spellicensen i Nevada, första trafikljuset, första hissen och första höghuset.


Fremont Street Experience.

Mer neon...Ett av uppträdandena på The Strip var Treasure Islands Pirates of the Caribbean Show, där jag efteråt hade privilegiet att träffa Jack Sparrow.Coola Bellagio fountain show med vatten som dansar i takt till musik. Fantastiskt välkoreograferat och min personliga favorit den här kvällen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0