16 maj - Nätdörrsdags

Idag skulle Per och jag snickra ihop min nätdörr. Först blev det kontrollmätning hemma hos mig, sedan åkte vi hem till Per och kollade vad som fanns och delade på min björkhylla som skulle bli väggstege i stora rummet.
 

Min 79-centimeters Ekby Järpenhylla blev delad på tre, kompletterade med konsolerna Ekby Bjärnum. Det blir snyggt!

Efter det åkte vi först en tur till Bauhaus och köpte lister, voljärnät, korgar och några småsaker till projektet. Därefter fortsatte vi till Ikea där jag kunde köpa mitt klaffbord, helfigurspegel och Järpenhylla (och Bjärnumkonsoler då förstås) till hallen som skulle struktureras om - allt i vitt. Vitt är mer ljusreflekterande och förmodligen bättre i ett rum utan eget fönster, än björk som finns i resten av lägenheten.
 
När vi kom hem körde vi igång på allvar med dörren.
 

Det var ett bra teamarbete.


Första delen klar!


Och så andra delen.

I halvlek blev det paus med lunchlåda och trädgårdspromenad.


Trollhasseln jag köpte en gång i tiden har blivit riktigt stor.


Jonzon var lite olydig och sprang i landet fast han vet att han inte får.


Kossorna hade kommit till hagen för ett par dagar sedan och en av dem vågade komma fram och hälsa.


Vattenklövern blommar. Det är faktiskt en medicinalväxt vars blad ordineras vid matsmältningsbekymmer och aptitlöshet, sura uppstötningar, förstoppning och väderspänningar. Det ni!
 

Och så kom nätet på och dörren sattes ihop. På fotot ser du dörren ihopfälld. Och med den i bagaget åkte vi hem till Mantorp.

När vi satte in den i dörrhålet, eller försökte sätta in den är väl mer rätt, så passade den inte helt. Det visade sig att dörrhållet inte var rätvinklat. Per tog hem den för att såga bort lite på ena sidan. Sedan fick vi bekymmer med Ekbyhyllan som jag ville ha ovanför dörren. Det var solid betong och vi hade ingen slagborr med. Den fick vänta.
Däremot kom klaffbordet och hatthyllan upp så nu har jag en möblerad hall. Perfekt!


Per tyckte mitt spegelköp var fullständigt onödigt. Jag hade ju redan en spegel. Han förstår inte vikten av färgmatchning. Stave med björkram ska säljas och åkte upp i förrådet medan Stave i vitt åkte upp på väggen. hehe


Så här fin blev min väggstege!

Och så här bra blev kontoret i hallen. Härligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0