19 maj - Mammografidags

För en gångs skull blir det inga foton från morgonpromenaden. Tog den inte genom skogspartierna utan gick vägen och då finns det lite så roligt att fota, upplever jag. Asfalt, betong och byggnader är inte så himla spännande på Mjärdevi.

Men jag jobbade i alla fall men var bara schemalagd till klockan tolv. Därför hann jag med lite andra projekt. Som att spontanbesöka Mammografin. Hade en tid för 1,5 år sedan som jag inte kunde ta och nu kändes det som en bra idé att gå dit. Därefter åkte jag in till Smarteyes och hämtade mina terminalglasögon för att sedan fortsätta till Tornby.
Och här är foton ifrån min dag :)
 

Trappan upp till min arbetsplats med trärelief från Kanevad.


Ett av lejonen som tar emot vid ingång 34, som är till röntgen. Jag tyckte att jag hade kollat upp var mammografin var numera, och blivit hänvisad till Södra ingången. När jag kom dit gick jag till receptionen och frågade, och de berättade att den var i ett annat hus. Precis när jag skulle gå fick jag se ett bekant ansikte. Det var Annette Sidås som ju jobbar där numera. Kul!


Det visade sig inte vara drop-in till Mammografin som jag hade läst på internet. Det var drop-in till vanliga röntgen. Men tack vare ett samarbete mellan informatör, vårdadministratör och sjuksköterskor kunde de klämma in mig både bildligt och bokstavligt. Så nu är det gjort. På väg därifrån stötte jag på nästa bekanting, Birgitta Alm, som också var där på besök.


På Tornby blev det lite shopping tillika en hamburgare på Max. Och idag kunde man sitta ute - med jackan på visserligen, men ändå.


Och så var det ju det där med terminalglasögonen från Smarteyes. Bågarna matchar den något råttfärgade hårfärgen och är lite större än mina vanliga. Funkar säkert jättebra.

Det här är ju mina vanliga glasögon, med fotokromatiska progressiva glas som jag haft en månad ungefär. Trivs jättebra i dem (och de matchar också råttfärgen).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0