21 juni - 7 sorters rätter

Som jag skrev igår bestämde jag mig för att göra 7-rättersmiddag. Jag klev därför iväg med min shoppingvagn till Citygross för lite inköp.
 

Det var gott om humlor i blommorna jag passerade.


Vid travbanan var det lite träning i terrängen. Funderar lite på att gå på V5 nu på måndag, faktiskt.


Och så hittade jag en krona som låg bortslängd i ett buskage. Då dumt att låta den ligga, tänkte jag, och pantade den tillsammans med mina tre flaskor.


När jag kom fram till Depot Mantorp bestämde jag mig för att gå en sväng och leta efter en cykelväg till Motorbanan.


Men se den lyste med sin frånvaro. Det var då för märkligt. Inte ska man väl behöva gå Länsväg 206 för att komma dit gåendes från Mantorp? På 80-talet minns jag en entré där man gick under E4:an bort till campingen. Någonting säger mig att den kan finnas kvar... Jag har nu frågat om promenadväg från pendelstationen på deras Facebooksida. Ska bli spännande att få läsa svaret!


På Citygross hittade jag en skylt (som de missat att korr-läsa?) med Starbucks färdiga kaffe som säljes som Arlas Starbuks. Det verkar ju vara lite lurigt ;)
 

Jag tog en bakväg hem, i förhoppning om att spara några steg. Och ja, enligt kartan gjorde jag det och glassen jag köpt hade iallafall inte smält.


En vacker outslagen tistel fångade mitt öga.


Och en slängd cykel låg i ett dike.

Mellan klockan 17 och 20 lagade jag mat - och åt. Och jag kan ju bara säga det att det var tre rätter för mycket det. Trots att jag gjorde små portioner och åt typ under tre timmar! Jag måste erkänna att de sista tre gick inte ner alls! Men det var jätteroligt! Synd bara att jag inte hade någon att dela det med för det blev riktigt gott :) Jag får nöja mig med att bjuda dig på några foton och meny.


1. Vitlökscrostinis med räkor och dillmajonäs


2. Toscansk tomatsoppa med smörstekta körsbärstomater och Herrgårdschips


3. Rosépepparlax med romsås serverad med ruccola, pinjenötter, balsamicsirap och hyvlad parmesan


4. Krustader med kantarellstuvning toppad med persilja - och med dessa tre var jag proppmätt och kunde inte äta mer!


5. Sotad pepparbiff med potatiskaka och körsbärstomater

 6. Osttallrik: Chevre (getost), brie och Roquefort med soltorkade tomater och salta kex

7. En snaps Drambuie med Minimagnum Baileys

Och hur blev då min natt? Var sju sorters rätter bra för sömnen? (Ja, ja, jag lagade ju sju rätter iallafall.) Jo, det blev iallafall sovmorgon jämfört med de tidigare fyra nätterna när jag gått upp vid trehugget, för jag vaknade vid halv fem. Men vad beträffade drömmandet var det som vanligt inget jag kom ihåg :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0