6 oktober - Krka och Zlarin

Efter att ha vinkat farväl till Kamerlengofästningen i Trogir styrdes båten mot Krka nationalpark som skyddar fler än 800 olika växtarter, 200 fågelarter, massor av groddjur, reptiler och fiskar samt den utrotningshotade europeiska uttern.

Väl framme visade det sig att det blivit fel på den stora båten som vi skulle åkt ut med. Det innebar att vi inte kom med båten som det var tänkt utan fick ta den efter istället. Men å andra sidan gjorde det att vi kunde ta en liten promenad genom den lilla söta byn. Det hade vi inte hunnit med annars.
 
Och nog kom vi alla fram till vattenfallen som det var tänkt - och de som ville gick upp till utkiksplatsen. Tyvärr var det molnigt och lite regn den här dagen...
 
Det var menat att vi skulle äta ute men ändrade och tog lunchen ombord och gick ut och åt på pyttelilla bilfria ön Zlarin (8,19 km2 stor) istället! De som bor där livnär man sig på turism, fiske och odling men förr tjänade de flesta pengar på att samla koraller och natursvampar från havet... Lite mer exotiskt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0