1 februari - Omdirigering till Porto Santo?

Igår var det avslutningsmiddag och idag skulle jag få säga Hej då till den passerade veckans roliga gäster. Alltid lika trist!

Vi har haft tur med vädret hela veckan och det höll i sig fram till klockan ett ungefär, så för första gången gick jag ner och fick två timmar sol. En lätt rosa ton uppenbarade sig när jag kom upp på rummet för att klä om och gå att köpa lunch.
 
Precis när vi skulle lämna hotellet och åka till flygplatsen händer det! Väderomslag! Regn och moln som gick nedanför (!) motorvägen och blåst. Men iväg kom vi och incheckningen var öppen så så långt fanns inga synliga problem.
 

Trine från danska Kulturresor och jag gjorde sällskap under en kopp kaffe och insåg att det där ovädret INTE var att leka med!


Helt obekymrade var dock de portugisiska männen på flygplatsen som bekymmerslöst satt fängslade och tittade på fotbollsmatchen

Fyra tidigare flyg hade blivit omdirigerade till grannön Porto Santo. Man kunde inte landa på Madeira. Det här händer inte ofta men när det sker så blir det lite besvärligt, kan man säga. Trine och jag satt och höll tummarna för att vi skulle slippa gå upp till flygledningen, ta reda på om gästerna kunde komma till Madeira idag eller imorgon, och sedan göra om i våra program. Det var hela tiden uppdatering på monitorn och tiden för köpenhamnsflyget ändrade sig ett par gånger. Plötsligt fick vi se ordet LANDED 17:51 och vi kunde pusta ut! Vilken lycka! Tänk om gästerna hade fått åka till ett hotell på "fel" ö och komma en dag senare till Madeira och liksom missa en dag, visserligen till förmån för annan typ av äventyr, men ändå!

Nej, det blev ingen omdirigering av "vårt" plan och gästerna kunde komma ut med sina bagage lyckligt ovetande. Så efter att ha samlat alla gäster kunde vi gå till bussen som vanligt, åka till hotellet och checka in som vanligt och ha välkomstmöte och middag som vanligt. Det känns som om det blir ytterligare en bra vecka - som vanligt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0