7 april - Uppdaterad på många plan

Idag var det dags att uppdatera mobilen. Inget ovanligt för jag tycker det kommer uppdateringar rätt ofta. Den här uppdateringen förändrade dock en massa, inte bara utseendet utan även mina inställningar. Det mest uppenbara var att kamerahanteringen ändrat sig. Så korten jag trodde jag tog, togs inte eftersom pekfunktionen försvunnit och jag var tvungen att trycka på kameran för att ta kort. Den hade ställt om pixlarna så istället för att ta 5MP tog den med 3 och då blir bilderna avlånga istället för den vanliga bredden/längden. Och både blixt och slutarljud var på.
 
Så några bilder från morgonen blev det alltså inte. Men jag åkte in till Linköping, hämtade Millas bil som skulle till verkstaden och åkte med den till Ljunkan där jag mötte Per. Det var först på promenaden in till stan sedan som jag upptäckte att jag inte hade fått några foton med mig...
 

Avlånga stående och fjuttiga liggande bilder från Stångån

Det var väl kanske inte meningen från början men det blev en del shopping idag. Det startade med Ronaldos bulle som sedan intogs på eftermiddagen.

"Här hittar ni Ronaldos berömda bullar" stod det på en skylt - och jag gick in direkt

Från bulle gick det uppåt. Kommer du ihåg att jag skrev om min Suncovers från Polariod som inte tillverkas längre? Jag har funnit alternatiiiiiiv! Jag misstänker att Bluepoint tagit över licensen för Polaroids slimmade modellen...

Smalaste covers på marknaden just nu som passade mina glasögon perfekt

Men hallå, en hel skobutik bara med Ecco? Var det möjligt? Det var jag ju tvungen att undersöka - och nej, det var det inte. Jag hittade nämligen även andra märken som Riekers och Hästens (bland annat).
Egentligen behövde jag, för det var väldigt mycket jag behövde idag förstår du, ett par semiklackade gulbeiga skor i en väldigt speciell nyans. Samma som jag har i tyget som ska vara en del av min klänning som jag har planer på att sy (vid något tillfälle i framtiden). Men det hittade jag inte. DÄREMOT hittade jag någonting annat. Nämligen ett sandaler med klack som var perfekta till jeans och jeanskjol (som jag också behövde ha).

Alltså, de är jeansblå fast inte klockan fem på morgonen i spotlightljus

Men så där ja. Nu hade jag ju shoppat lite. Kanske dags att åka hem? Eller man kanske ska gå runt och kolla lite till? Ja, det borde man nog göra. Jag hade ju flyt idag.

hahaha Bodyn är tillbaka. Jag minns när jag hade sådana på 80-talet och för ungefär 10 kg sedan

Minns du att jag berättade om mina Funakijeans av modellen Shafters som inte finns att få tag i längre? Nåväl. Jag bestämde mig för att leta efter jeans då. Jag hade fått tips om att gå till Solo i gränden så jag började min turné där. Där fick jag veta att raka ben eller bootcut och hög midja, som jag ville ha, var det ont om. Det var modernt med smala ben, det jag kallar stuprör och låg midja. Jag förklarade att jag kan inte bära sådana jeans om jag inte har ambitionen att se om strut med rinnande glass och ett körsbär på toppen. Är man kort och dessutom kurvig, ja då liknar man faktiskt det. Och nu har ju inte jag den ambitionen då. Min kroppen är gjord för exakt den modell jag frågade efter. Så nej, där blev det inga jeans köpta men det blev ett roande besök när jag provade jeans som kanske inte gick att knäppa eller så gick de att knäppa och magarna vällde över eller så var det gällivarehäng.

Jag släntrade vidare in på Carlings. Hade de kanske jeans till mig? Nej, det var likadant illa där. Så gick jag dit jag hade tänkt att gå först, nämligen JC - och där tar Johan snabbt och lätt fram "mina" jeans! Lee "Marion". Nästan självklart att det skulle vara dom med tanke på namnet.


Jeans efter person rösta jag för, inte jeans efter mode - och så undrar jag om inte Marion är nya Shafters

Nu var det förstås inte bara byxor jag behövde ha. Jag har känt länge att jag behöver en jeanskjol i mellanblått. Men var det någon som sålde jeanskjol?
Flash - nej. H&M - nej. Lindex - nej. Carlings - nej. JC - nej. Joy - JA - och jag var TYP lycklig. För varför får man för sig att brodera med tunn, tunn, guldtråd på fickorna i baken när man annars, både fram och bak, broderat med mörkbrunt garn? Men detta hindrade mig inte. Jag satt istället i 3,5 timme och sprättade bort guldtråden. Och efter DET var jag RIKTIGT lycklig. hehe


Ja, men det ser du ju själv att det ser bättre ut utan den där guldtråden

Nu hade jag nog fyllt min mentala shoppingkvot för ett par månader framöver. Men så plötsligt kom jag ju på - ett riktigt vinglas vore ju trevligt att ha! Jag in i Önska-butiken och efter kanske en kvarts diskussion och velande blev det ett Orrefors Intermezzo Bouquet vinprovarglas avsedd för de absolut fylligaste vinerna, typ Amarone. Galet? Absolut! Speciellt som jag har köpt en flaska Amarone under min livstid. Men man skulle väl kunna lura sig själv och dricka billigare sorter och låtsas?

Och ja, det gick jättebra att lura sig själv faktiskt, något jag nog kommer göra fler gånger

Och på kvällen fick jag mail från Öyvind som arbetar hos tillverkaren av Funaki of Norway. Jag hade mailat till dem i helgen och frågat om de verkligen inte hade NÅGRA Shafters NÅGONSTANS. Och man hade hittat ett par kvar på lagret i min storlek, skulle de skicka dem? Vad tror du att jag svarade?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0