5 augusti - Samiopoula och Slaget vid Mykali

Till frukost blev det matresterna från gårdagens Take away tillsammans med färskpressad apelsinjuice.
 
 
Ett par timmar senare gick jag ner till Captains och följde med en sista tur till Samoipoula. Och kolla hur bilderna blir numera. Det är fukt innanför linsen och jag kan inte få bort det. Jag måste nog överväga en ny mobil...


På kvällen skulle vi fira Slaget vid Mykali (Läs om händelsen här) och det skulle jag så klart göra med kapten Jannis, Saqib och Lisa på båten, precis som förra året!Halv nio lämnade vi en hamn som började fyllas med folk.Och klockan nio var vi i Marinan för att hämta upp folk som skulle med. Bland dessa fanns Anita och airtoursgäster samt hennes familj. Det var ju lite kul att få träffa dem!


Mörkret lade sig lagom till vi kom till marinan. Där stod gästerna som snart blev serverade frukt och dryck av. Lisa och Saqib vid ombordstigning.

Vi hann åka bort till Klima innan vi vände tillbaka mot hamnen. Ett tag såg det ut som om vi bara skulle bli två båtar men det artade sig vartefter och vi kunde bli ett gäng som åkte i procession i ljuset av röda "facklor".


Och efter att ha åkte ett varv i hamnen, stannat för att lyssna på berättelsen och åka ett varv till, var det dags att spränga turkarnas båt i bitar!


Kapaow! Fick precis med sprängögonblicket!

Grekerna vann detta slag och det firas avslutningsvis med fyrverkerier. Det var inte lika mycket färger i år som förra året men nog var det några fina pjäser som får vara med i detta inlägg!


Jag stannade kvar en stund på Musikbåten innan jag måste säga farväl till trubaduren Dimos, Saqib, Jannis och Lisa. Behöver jag berätta hur jobbigt DET var?

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0