11 juli - Var tog madrassen vägen?

Torsdag och dags för veckans båtutflykt. Tog badkläder, handduk och madrass i packningen och gick ner till båten där jag mötte upp mina gäster. Här är bilderna från den här dagen.


Skepp o hoj. Nu bär det av från Pythagorios hamn!


Måste ju bara visa de små skjulen som tjänstgör som passkontroll respektive tull här. Visst är det lite gulligt med enkelhet?


Och så styrde vi in i Mykalisundet som ligger mellan Turkiet och Samos. Disigt värre var det idag.


Ovanför Megali Lakka ligger nunneklostret Zoodochou Pigis (Livets källa lär det betyda). Det var där i närheten som den senaste stora branden var nu i juli.


Jannis och... asch nu glömde jag hans namn (han brukar inte vara med så ofta så jag får nog vara förlåten) grillade kotletter medan Saqib (t vä) och Lisa (t hö) laddade med bröd, tzatziki och grekisk sallad. I mitten står min kollega Adam, som är den italienska guiden som är med på den här utflykten varje vecka.


När jag har många gäster med mig brukar vi få sitta i skuggan i "dungen" och där satt vi idag och åt.


Vyer från "Marias beach" , en lite avskild del som jag hittade förra veckan. Vet inte varför jag inte har tänkt på den biten tidigare.


Idag kom vi med den stora båten (ligger längst bak). Den är för stor för att anlägga bryggan så även den lilla åker dit för att ta oss två minuter inåt land. Klockan fyra lämnade vi Megali Lakka och då hade det börjat blåsa en hel del.


Och det blåste så pass att min madrass flög iväg då jag lämnade den för att hämta en flaska vatten. Det var ju rätt ogenomtänkt... Så nu är den borta för alltid! Undrar vart den tog vägen? Till Turkiet?


Straxt före klockan sex kom vi tillbaka till Pythagorio. Hem och duscha och sen tillbaka. Idag var det musikbåtsdags!
 

Stannade bara en timme och gick faktiskt inte ens upp på båten utan satt och pratade med Lisa innan jag vände hemåt för att inta horisontalläge! Men det var trevligt det också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0