29 oktober - Lilla Petra och Wadi Rum och ankomst Aqaba

Från hotellet åkte vi direkt till Lilla Petra där vi först snikade in på nabatéernas största vattencistern (som man vet om), sen en promenad till de nabatéenska freskerna. Det finns inte många sådana. Nabatéerna hade fokus på handel, inte till målningar i sina egna boningar, inte.
 
I Wadi Rum drog vi iväg ett par timmar i jeep och besökte Lawrence of Arabias hemvist och kollade in petrogylferna där, drack té nedanför en terrakottafärgad sanddyn och spatserade in i Khazali Siq. Khazali räknas till Jordaniens fjärde högsta berg, 1420 m och hela berget är inte ovan sand...
(Petroglyf = ung hällristning)
 
Vi käkade på Visitor Center (de av oss som var mest hungriga vill säga). Det hade dragit ut lite på tiden eftersom vi gjorde extra stopp i vattencisternen och en fikapaus mellan Lilla Petra och Wadi Rum. Hade annars tänkt åka direkt ner till Aqaba och ta en jämrans god sandwich på Kenzeys. Men majoriteten var hungriga så vi stannade kvar i Wadi rum lite längre och satt ute och tittade på den underbara utsikten.
 
Strax efter halv fyra svängde vi så in i Aqaba - och jag var hemma. Vi stannade på "Systemet" innan vi åkte vidare till Tala Bay där vi checkade in och skiljdes åt en liten stund innan vi samlades för gemensam middag igen.
 

Utsikt från min balkong :)

Amer, hotellmanagern som jag känner sedan tidigare, hade ordnat ett jättefint rum åt mig den här gången. Och efter vårt gemensamma tédrickande kunde jag plocka in min resväska som stod utanför dörren, och njuta av denna fantastiska solnedgång medan jag chattade med Mariann som jag ska träffa imorgon - och testringde Martina. Jag fick nämligen ett väldigt märkligt telefonsamtal där en kvinna ville att jag skulle uppge mitt kreditkortsnummer för att ladda mitt kort som jag inte ska behöva ladda eftersom det går per automatik när jag är nere på $5. Men där fanns en jämrans massa minuter att ringa upp så det var alltså bullshit. Tur jag ringde upp Martina. Jag får nämligen reda på hur många minuter jag har att förfoga över när jag ringer upp någon!
 
Och de har gratis WiFi på hela hotellet numera! Det är därför jag har kunnat både chatta, uppdatera facebook och blogga de här senaste inläggen!
 
Antal steg: 19 853 (och kjolen halkar ner så jag får vika över linningen över skärpen nu- tveksamt roligt!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0