13 oktober - Äventyret Vild Vildare Vildast Dag 1

Så var det äntligen dags! Äventyr med barn och barnbarn.
 

Samling utanför Martina och sen körde vi i minikolonn - jag först, Milla sen.

Första projektet idag var familjefotografering på Modellfabriken i Norrköping! Här är lite bilder från projektet.


Albin och Elton lekte sig igenom besöket innan det blev alltför långtråkigt (i slutet när det inte hände så mycket).


Martina och Milla i sminket. Det blev bra men jag såg rynkig och arg ut tyckte vi alla tre, så min make-up åkte bort innan fotograferingen...
 

Fixa håret får man göra själv. Det hade nog varit bättre att ha gjort redan hemma...


Modellfabriken gör skäl för namnet. Allt görs på löpande band och det kan bli väntetider. När det var vår tur fick vi veta att fotografen bara hade tid för två byten, inte tre. Det kändes ju trist för oss alla, som hade förberett och packa en massa och dragit med oss in. Det hade kanske varit bra om vi fått reda på genom ett sms innan kl 12 så hade vi åtminstone kunnat lämnat hälften av grejerna i bilen... Vi fick ju SMS med bekräftelse och påminnelse.
 

Albin och Elton tyckte det var spännande i fotoateljen - mest när det inte var fotodags...  Ateljen är dessutom en genomfart till omklädningsrummet och val-av-fotografier-rummet, så vi vuxna upplevde att det var lite stressande med allt spring.


Efter fotograferingen fick vi vänta på vår tur till en dator för att gå igenom våra kort. Vi passade på att äta lite lunch och prata lite. Soffan stod i omklädningsrummet (ja det fanns två bås där man kunde klä om också) så vi var nog lite i vägen men det fanns liksom inget alternativ.


Att välja ut 15 kort var inte helt lätt och vid det här laget hade barnen tröttnat. Vi hade då varit där i 3,5 timme...
Tyvärr var närbilderna på Albin inte så bra. Han hade ett bläcksträck på kinden och det missade fotografen att säga till om. Fotografen var nog kanske inte helt engagerad som på en vanlig atelje, för bilderna blev bra men kunde ha varit bättre om denne sagt till om håret eller att kläderna inte såg bra ut...Men ett av korten är det till höger och vilka är då med på bilden?
Fr vä: Elton, Milla, Naima, jag, Martina och Albin - alla barn och barnbarn i skrivande stund
 
Efter fyra timmar satt vi i bilarna igen! Vi var överens om att det var en annorlunda upplevelse men att vi nog kommer välja annan studio nästa gång. Prislapp? 15 jpeg-bilder på CD + en av de utvalda bilderna utskriven: 2999 SEK. Extra enstaka bilder efter det, också på CD:n i samma format: 100 SEK.
 
Så till nästa projekt. Vi packade in alla våra grejer och barn i bilarna och åkte mot "tamtara" Vildmarkshotellet!
 
Det tar ett tag att packa in allt och alla i bilarna.
 
Vi bodde in oss och fattade beslutet att skippa bad och gå till lekrummet istället. Vi hade passerade det på vägen till familjerummet och Elton hade lite svårt att gå förbi det!
 
Snabb uppackning, därefter mot Lekrummet!
 
 
Och efter lek och bus blev det middag i restaurangen med vita dukar på borden - som inte var vita efter att vi hade varit där... så det blev riktigt med dricks till servitören haha
 


Barnen hade egen buffé att ta mat ifrån. Delar av den hamnade dels på golvet, dels på duken, dels i munnen. Det var nog tre lika delar där, ja.
 
Alla var snart mätta och glada så vi kunde gå till rummet, busa lite mer och sedan försöka få alla att sova till nästa morgon... Och det gick väl så där.
 

Att varva ner för att sova är omöjligt i ett rum med sju personer. Men det är sånt man får räkna med på Äventyr!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0