2 januari - Utflykt till Mantorp

På morgonen idag ringde jag till Bostadsbolaget i Mjölby för att berätta att jag inte fått tag i hyresgästen på Hargsvägen. Lite senare hade de sökt honom på jobbet där de visste att han jobbade, surfat på internet och hittat två andra telefonnummer och en mailadress..
Det visade sig nämligen att han slutat på jobbet, hade inte jobbtelefonen kvar och var aldrig i lägenheten eftersom han bodde på annan ort och bara hade den här som övernattningslägenhet.

Jag lyckades att med telefonnummer No.2 få tag i honom och fick, till min stora glädje, bli insläppt av fastighetsskötaren Magnus straxt efter tio denna dag!


På väg till Mantorp för att kolla lägenhet

Och nog ÄR det en trevlig lägenhet alltid! En hel del Compaqt Living och Feng Shui-potentialer där, absolut! Jag mätte och tog kort för glatta livet, och redan där och då började hjärna jobba: Hur ska jag inreda den här på bästa möjliga sätt?

Aha, du vill också ha en lite rundvandring på de 22 kvadratmetrarna? Jamen, självklart! Varsågod!


Välkommen in i hallen med en hatthylla (som ska bort och ersättas av en trippel-väggkrok för att få mer rymd). Badrummet ligger rakt fram och dörrhålet till allrummet ligger till högerI hallen finns en klädgarderob. Dörrhålet (finns ingen dörr) till allrummet ligger direkt till vänster på den här bildenBadrummet består av toalett, handfat och dusch i en lite avlång gång - och det finns fönster längst bort. Funderar på att sätta duschdraperiet lite in i korridoren och frigöra utrymme för skåp eller pall.I allrummet ligger klädkammaren (utan belysning och elkontakt dock, men det löser jag med batteridriven Led-lampa)
direkt till höger, med hyllor och plats att hänga kläder. Mina förvaringslådor kommer väl till pass här!


Efter klädkammaren (som ni ser
lite av till höger på bilden) med dörr från allrummet, kommer sovalkoven där jag ska ställa min fina röda bäddsoffa. Ungefär mitt på där hyresgästens har sin tältsäng kommer jag ha min TV-bänk, dvs mitt i rummet som rumsavdelare.


Allrummet sträcker sig 410 centimeter i längd från sovalkov till fönstervägg. Perfekt för vardagsrums-/sovrums-delen jag berättade om ovan. Här framme, i högerhörnet ska jag ha mitt "biblioteket", d v s bokhyllorna. Framför fönstrena kommer jag hålla fritt.Fönstrena är nämligen i själva verket två dörrar till den franska balkongen ni ser lite av. Fönstret vätter in emot ett grönområde med lekplats och ligger i sydvästläge med sol mest hela dagen :) Här kan jag ju ställa en solstol och fruffa i solen om jag har lust!


Köksdelen (som ligger till vänster om stora balkongdörren) har en spis, visserligen från 1996 men med ugn och värmeskåp. Här finns en liten kyl med ett frysfack och skåp till förvaring. Till höger om köksdelen finns en vägg på ca 90 centimeter där mitt lilla slagbord kommer stå. Och till vänster därom kommer dörhållet ut till hallen. Därmed är rundvandringen slut!


Efter detta roliga besök åkte jag tillbaka hem. Och istället för att åka in till stan stannade jag hemma med rutat block, blyertspenna och radergummi för att inreda lägenheten. För den där tänker jag definitivt tacka Ja till imorgon!

Mer denna dag: Jag ringde och tackade nej till Linköpingslägenheten, pratade med Daniella i Mexiko, skrev en viktig jobbansökan och började planera vad jag skulle köpa till lägenheten imorgon.

Antal steg: 2960

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0