10 januari - Med visum mot Indien

Det blev en kylig natt. Det är väl det som är miljövänligt, antar jag, att inte ha värme på.
Jag läste rekommendationerna på Hyresgastforeningen.se och insåg ur ett historiskt perspektiv att en lägenhet jag haft i mitt tidigare liv varken uppnådde temperatur på vintern eller höll på sommaren... och i ett framtida perspektiv att min "nya" lägenhet kommer kräva fårskinnstofflor, fleeceunderställ och pyjamas året runt. Japp, så var man mentalt förberedd på det då.

Och i natt fattade jag beslutet att just ovanstående tre delar skall följa med på mina resor hädanefter. Man vet aldrig när de kan behövas. Just nu sitter jag med två tröjor varav en fleece - och ytterskor.


20 grader i rummet där jag är, är inte okej!


Förmiddagen bestod av indienstudier, Wf med Milla, Martina och Git (Wf = Wordfeud, moderna alfapet), FB med andra delar av världen och mail med ytterligare andra delar av samma värld. En enda lång väntan på att få gå tillbaka till visumavdelningen kl 13.00, kan man säga.

Men så blev det dags. Med min packning gick jag tillbaka till Olof Palmes gata 23 och en halvtimme senare hade jag mitt pass med visum i handbagaget!


TT Service, Indiska ambassadens visumavdelning lämnade jag glatt.


Planet var 25 minuter försenat från Arlanda och du må tro att jag kände mig en smula orolig över att kanske missa planet till Delhi. Det vore väl då för retligt, va?! Men iväg kom jag och nog hann jag med mitt plan, alltid.

I Helsingfors sammanstrålade jag med min härliga norska kollega Rune, vars rundresa jag skulle haka på en vecka. Och i Finlands huvudstad var det mycket snö. Det var inte ledsamt att lämna det bakom sig, inte!


Avisning av vinge var definitivt nödvändig.

Med filt över kroppen, kudde under huvudet, hörlurar i öronen och lite film framför ögonen bar det av 5583 kilometer söder ut.Antal steg: 3775

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0