5 april - Moster Kerstin på besök!

Idag hade jag tvättid för första gången. Hade bokat förmiddagen 07-11. Passade på att färga min beiga ullmatta. Den blev lite för beige där i köket, tyckte jag. Det blev lite tråkigt.

Mellan tvättarna fixade jag iordning hyllorna i Benno. Mina kompisar fick nu egna hyllor och trivdes med livet, verkade det som!


Flat Eric, Fozzie Bear och Kermit the Frog bor i Benno - Fä bor i Billy och håller koll på mina fat.


Gröna mattan gör sig bra där i köket. Och du ser (om du tittar noga till vänster bakom porslinet på femte hyllan nerifrån) en svart nos... Det är Fä, det!

Redan vid tiohugget var tvätten torr och klar. Då fick jag för mig att inviga min dammsugare och städkitet. Utvärdering: Mikrofiber-golvmoppen var lika värdelös som dammsugaren var toppen!
Den vek sig hela tiden när jag försökte fukttorka golvet. Och ja, det stod i instruktionen "Du behöver endast vatten" och det borde ju innebära att den är anpassad för just dylikt ämne, va? Näe, det blir skurtrasa på knä nästa gång.Min lilla söta dammsugare av märket Electrolux var däremot underbar att jobba med, tyst och med steglös turbo. Nackdelen är att man inte ska vara över 150 cm över havet (själv är jag 160) om man inte vill få ryggproblem vid långvarigt användande. Röret är nämligen inte överdrivet långt så man får en konstig ryggböjning.
Nu skall här påpekas att dammsugning av lägenheten tog max 10 minuter, (golvtorkning lika länge) så sånt stort problem lär det ju inte bli hehe.

Straxt före elva ringde det på dörren. Det var Kerstin som kom på besök med tulpaner i handen! De hamnade i en tillbringare på Bekväm! Jättefint mot den beiga bakgrunden, eller hur?!


Vackra tulpaner från Kerstin och Jan pryder just nu mitt hem

Vi fikade och babblade väl på i 1,5 timme i allrummet, förflyttade oss sedan till hallen där vi avverkade ytterligare en halvtimme! Väldigt lätt hänt, alltså!

Jag värmde lite mat och åkte sedan in till stan för att lämna bilen till Milla. Passade på att lämna in godisägg till barn och svärsöner och gullade lite med barnbarnen.


- Jaha, där är mamma Martina, ja, inser Albin...
Men du mormor, vad har du där? De vill jag ha!
- AAAA, ta inte mina glasögon!!! (Och så försvann glasögonen i en blixtsnabb liten hand!)


Milla skjutsade mig till Rappet, där jag skulle fira ett par påskdagar,. Hon hade Elton med sig. Dessvärre glömde jag helt av att ta kort från timmarna de var hos oss. Det blir som vanligt intensivt. Roligast tyckte Elton att det var att åka cykelstol som morfar drog omkring på golvet och att springa runt med dockvagnen i mitt numera tomma rum som ekade.

Behöver jag säga att det blir väldigt tyst när de har åkt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0