23 april - Allt på Plats

Idag stod det Trav på Mantorp på schemat. Men innan det hade jag ju lita andra projekt, först hemma, sen stan, sen hos mamma som fyllde år!


Tv-sändningarna slutar fungera då och då och jag kan inte låta bli att undra varför det behöver bli så?


Ett av mina ärenden var ett byte på Lindex som visade sig vara omöjligt, trots lagstadgad ångervecka. Det visade sig att när man köper, bland annat underkläder, måste man SJÄLV be att de plomberar plaggen så man får byta.
Det står LÄNGST ner i på kvittot när du har betalat och är klar!
Som Challe skrev till mig på FB: "Impulsshopparna är deras största inkomstkälla med andra ord". Ja, vi får se hur mycket shopping det blir där alls hädanefter... För nog anser jag att säljaren ska fråga om en sådan viktig sak! En tanke som slår mig bara: då får man antagligen inte reklamera underkläder om t ex resåren går sönder efter en dags användning, eller hur? För då är de ju faktiskt ANVÄNDA! Tror jag ska sluta köpa underkläder haha



På väg till mamma passerade jag genom US och där byggs det om upptäckte jag. Undrar vad det ska bli?

Jag firade mamma hos Björn på Garnison och blev bjuden på lunch. Himla trevligt! Så trevligt att timmarna passerade alldeles för snabbt. För plötsligt var jag tvungen att bege mig mot stationen och till pendeln!

Kvart i fyra stack jag nyckeln i dörren. Klockan fyra ringde Tina på dörren och tjugominuter senare åkte vi mot Tjejkvällen på Mantorp Travbana! Och här är bilderna från kvällen!


Åkte med Tina till travbanan där vi var bland de första som ankom.


Tjejkvällen samlade senare totalt 310 spelgalna (!) brudar i restaurangen
.


Annette och Pella kom och gjorde oss sällskap!


Tina, Annette och Pella, tre vänner som gjorde kvällen omväxlande och rolig.


Ska vi bara vara inne, undrade Pella som gärna stått ute i regnet och tittat! Och så ringde Pellas telefon precis när hon skulle fotografera och hon svarade irriterat... för hon var bara TVUNGEN att svara kände hon...


Den här fräna bilen passerades tillika de stängda
Bongbåsen när vi var tvungna att gå in och hänga in kläderna i garderoben. De menade att det var tvunget att lämna ytterkläderna för brandrisken. Kan inte låta bli att undra hur man tänkte där? Fleecetröjor brinner bättre än ullkappor...


Buffén intogs och vi försökte djupdyka i programmet och förklara för Pella hur det gick till att spela. Inte helt lätt pga ljudnivån.



Vi spelade bara på plats (utom Pella som förlorade ett par gånger genom att välja (fel) Vinnare). Vi ömsom vann, ömsom förlorade. Och näe, det blev som oftast. Att man satsar mer än man vinner. Men eftersom vi mest satsade på Plats så fick vi iallafall igen LITE pengar! Det räckte för att glädja oss!


Vi blev fotograferade av Östgötatidningen under tiden vi satt och åt. Vi planerar nu att samlas för att ha en "bläddra-i-tidningen-dag" hos mig. Förresten, det bästa på buffébordet var Lasagnen och Gräddpuddingen med chokladsås!



Som sagt, vi ömsom vann, ömsom förlorade...


- Det är ju bara en massa sladdrigt grönt. Var är Mozarellan, undrade Pella irriterat som sedan fick lite av Annette.
- Ruccolasallad heter det, sa jag.
- Ja, men Ruccola -det är väl inget att bjuda på!


Bästa plats-vinsten denna kväll var 75kr mot satsat 20kr! Sen att jag satsade 200kr totalt och fick igen 107kr borde väl också nämnas, antar jag...


Annette och Pella vann också. Annette var den som vann mest av oss alla.


Hela kvällen gällde alkoholfria alternativ. Det gäller ju att vara samlad när man ska spela!


Vi spelade V5 vilket innebär att man måste ha alla fem rätt för att få utdelning (om ingen har fem kan det undantagsvis bli utdelning på fyra). Pella roar oss när går upp ett ljus för henne då jag förklarar varför det heter V65 och V75!



Ännu en vinst hämtas ut!


Tina spelade för minst pengar och vann heller inget. Hon fick därför den äran att hämta ut vår andelsvinst på Dagens Dubbel i Halmstad där vi fick igen satsat kapital!



Summa sumarum: Flest bongar med förlorade slantar samlade vi under kvällen... och jag gav Tina ett tröstpris: en överbliven femma från en av mina vinster :)



Det blev lite panikspel i slutet. Hittade en häst som hette Muppe och tänkte genast på min egen mupp, Kermit, där hemma. Han skulle nog ge mig den sista turen... men så blev det ju så klart inte... Lika lite som man ska spontanshoppa ska man inte spela spontant, helt klart!



Dags att lämna en trevlig kväll på Mantorptravet. Tina styrde hjulen mot Nykol och Pella (och Annette) skjutsade mig till Rappet där jag skulle sova över och skjutsa Per till skolan klockan fem påföljande morgon.

Det blev en hektisk och rolig dag först och sedan kväll!
Innan vi skiljdes åt på kvällen hade vi sagt till varann att vi ska göra om träffen, fast kanske på egen hand. Och eftersom Pella vill vara ute så hoppas jag att de tajmar in en ljummen sommarkväll medan jag satsar på vintersäsongen, om det visar sig vara möjligt, och så får jag jag hoppas att de vill haka på då också!


Antal steg: 13 444

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0