23 september - Det var fredag idag

Idag har jag funderat över kommunens prioriteringar.
Igår kom nämligen en lastbil med asfalt och en sån där maskin som plattar till du vet, varvid jag insåg att man skulle asfaltera en gammal ko/häst-stig 100 meter lång. Och jag undrar, varför det?
Har folk klagat så himla mycket över att de blivit smutsiga om skorna när de gått till busshållplatsen eller gått ut med hunden? Eller att hästarna har blivit smutsiga om hovarna och magarna? Eller att den enda bil som får köra in från Vikingstadvägen 25 meter till sitt garage, kan få stenskott (och bli smutsig också då förstås)?

Oavsett vad det beror på har nu kommunen investerat i runda slängar 100.000 kronor i en asfalterad cykelväg, mer än en bilbredd bred(!). Det kaaanske hade varit klokare att investera i farthinder som på andra cykelvägar i bostadsområden? Här åkte redan innan asfalteringen, EU-mopeder och bilar som om det vore en genomfartsled...
Och nog trodde jag att Linköping kommun hade klokare saker att lägga pengar på.... men den här kommunen kan ju ha blivit rik under min senaste frånvaro, vad vet jag.



Jonzon och jag var ju hemma och vaktade huset och hundar behöver ju gå ut på toa då och då. Passade då på att ta lite bilder i trädgården.


Ett ensamt hallon och lite amerikanska blåbär hänger kvar


I hagen går köttdjur som gärna kommer fram när man promenerar nere vid muren.


När Per kom hem bestämde jag mig för att åka till Mobilia. Där kollade jag på skor men hittade inga som passade mina fötter.


Mobilia och återvinningsstationen

På Karlssons fann jag en avdelning med mössor och gillade den med öronlappar. En sån ska jag önska mig!



Efter att ha strosat runt på köpcentret, handlat och skaffat ett City Gross-kort och köpt en Harry Boy åkte jag hem och fick så ett glas Cabernet. Då insåg jag att det var fredag idag. Inte torsdag. Och jag som hade tänkt åka och dansa på Landerydsgården!!! Så det bev inget med den saken, nä.

Det blev till att vara hemma med tänd kamin istället. Inte helt fel det heller...


Jonzon älskar värme och ligger helst i sin säng framför brasan

Antal steg 5898


JONZONS HÖRNA
Jonzon skippade fotbollen idag och hämtade sin favorit pinne istället.



Kommentarer
Postat av: Millan

Men gud så onödigt med asfalt där..!

2011-09-25 @ 19:18:40
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0