3 maj - Fridag med Unisense

Vaknade straxt före fem men gick upp. Det är liksom ingen idé att ligga kvar när jag väl har vaknat. Käkade frulle och satte alarmet på klockan 8. Efter det skulle jag inte äta, var jag tillsagd. Jag skulle vara fastande två timmar före mätning av BMI, kroppsfett och allt vad det nu var han berättade igår.

Jag samlade ihop mina medicinförpackningar som de ville ha. De ska nämligen ta reda på om medicinerna påverkar vikten på något sätt och anpassar sedan behandlingarna efter det. 

Så blev det dags för promenaden ner. Passerade den där Body Shape och såg senare att dit hade jag nog inte velat. Det var nämligen en klinik som jobbade med Botox - och mina rynkor ska jag be att få ha kvar!Istället styrde jag mina steg mot Unisense.


Där fick jag lite mer info, betalade och blev sedan anvisade till rum nummer 3 en trappa upp. Jag blev anvisad ett skåp att lägga min kläder och grejer i och fick en nyckel så jag kunde låsa. I rummet fanns en behandlingsbänk och lite attiraljer, bland annat ett par käcka trosor och en kimono. Bredvid på ett bord låg plattorna som jag skulle "ha på mig" när ultraljudet skulle jobba.
Men först var det mätning och vägning. Vågen visade på 74,9 så då hade jag ju gått ner ett par kilo som jag trodde. Men när de mätte antal procent fett i min lekamen blev jag lite skrämd. Apparaten visade att jag består av 39% fett!  Mer om mina resultat snart.

När alla praktiska detaljer var klara så fick jag lägga mig på britsen och man kopplade in plattor på vaderna till DataVeinapparaten (Detox & lymfdränageapparat) och skruvade upp elen. Det ryckte lite i dem men inte så det var obehagligt. Påminde om en annan behandling jag testade när jag jobbade som skribent och fotograf på 90-talet. Elektrisk muskelträning var det visserligen men själva principen är ju den samma.

Jag hade fått reda på att jag kunde uppleva att det tjuter i öronen när "Ultrasonic Lipolysis-maskinen sattes på - och det var med sanningen överensstämmande. Du vet när du går till tandläkaren och de använder laserborret? Så låter det. Ett högt fast i det här fallet ett pulserande ljud. Men inte det var särskilt obehagligt tyckte jag.
Nu hade de inte på högst frekvensen (700 på någon skala) utan på 670 för att jag skulle vänja mig. De kommer öka lite varje gång. Ju närmare 700 desto bättre fettreducering, fick jag veta.
Så där låg jag med mina plattor i 30 minuter totalt och steg nummer ett var över.
- Gå på toaletten, blev jag kommenderad och det behövde jag trots att jag varit precis innan vi började.
(Läs om den här typen av behandling här: http://www.beautytohealth.com/benefits-of-ultrasonic-lipolysis)

.
Ultraljudsplattorna

Nästa steg var "luftmassage". Det var roligt! Jag fick plastpåsar på benen och sedan en lång strumpliknande sak samt ett bälte runt magen och midjan. Sedan kopplades dessa ihop och till en maskin. Den pumpade in luft från tårna och uppåt och masserade genom att släppa ut och in luft nerifrån och upp. Den behandlingen har med vattenflödet att göra. Ju bätttre det är desto bättre för kroppen, fick jag veta. Dessutom masserade den inälvorna och det vet jag ju att det är hälsosamt (från yogan).
Läs mer om den behandlingen här: http://www.unisenseintl.com/product.htmlJag låg där som en Michelingubbe i kanske 20 minuter. Det var ganska kul när det blåstes upp och befriande när det släppte runt mellangärdet. Det var lite svårt att andas djupt i magen, liksom.
Läs mer om behandling här: http://www.unisenseintl.com/product.html

Sedan var det dags för massage av rygg och mage. Då var jag kissnödig igen men stod ut. Men direkt efter massagen blev jag kommenderad till toaletten och det var välbehövligt.

När jag låg där på britsen tänkte jag att det var så varmt. Det visade sig att nu var det dags för Infraröda ljusvågor - och det avger ju värme (infravärme).  Invirad i gladpack från höfter och runt överarmar fick jag lägga mig på den varma filten och svettas i 20 minuter. Jätteskönt. Gillar ju värme och jag tror att jag somnade en liten stund.Efter att ha svettas under den blå filten fick jag en iskall handduk att torka av mig med och sen var alla behandlingarna klara för dagen.

Ut till vågen igen och nu hade jag förlorat 0.7 kg! Nu tror ju jag att det kanske inte var så mycket fett som försvann, snarare vätska... Men det där får vi ju se vart efter. Men visst var det lite motiverande, va?

Gick ner till K. Tak som gick igenom det man fått fram vid mätningarna - och det var både ris och ros. Mest ris, faktiskt! För hör här nu!
Jag har ju redan berättat om mina 39% fett av min kroppsmassa och jag ska ligga på under 28% (man tar hänsyn till ålder och längd, så klart).
Dessutom består min stackars kropp av endast 44% vatten istället för 55-60 och där fick jag bannor.
"Du måste börja dricka vatten" förklarade han.
"Men jag dricker ju vatten - massor", protesterade jag.
"Kanske det, men inte tillräckligt. Du får ha en massa småflaskor med dig när du är ute och går och se till att dricka hela tiden. Det är varmt här (ja det var ju en överraskning). Och så börjar du dagen med ett glas vatten med lite citron i, det är bra för matsmältningen.
Och så lite fler nedslående nyheter.
Mitt BMI låg på 28 och ska ligga på under 24... och är nu dokumenterat klassad som överviktig. Fast jag trodde nog att jag skulle ligga på en något högre siffra ändå, faktiskt.
Och så slutligen till min metabolism (ämnesomsättning) som är gjord för att förbränna runt 1400 kalorier per dag tydligen - och jag sätter i mig dryga 2100 stod det i pappren... Men ORKA!

Så till något positivt då. De hittade inga kemiska blockeringar som hindrar viktminskning (och ökning?) och det kommer inte som en direkt överraskning. Jag har lika lätt att gå ner som att gå upp. Skulle det ligga en ostboll framför mig här skulle jag gå upp 0,7 kg bara genom att titta på den haha
Jag ska fortsätta promenera (ja det berättade jag ju igår redan) men inte träna något extra. Jo, den där cykelövningen på golvet, först en gång om dagen. När jag gått ner något kilo kan jag göra övningen morgon och kväll.
Jag ska äta som jag gör, minst fem gånger om dagen, och hållla mig till frukter och grönsaker som växer ovan jord (tack o lov för utan mina tomater vet jag inte om jag klarar mig!). Alltså jag ska inte bli vegetarian men om jag ska äta frukt och grönt är det att föredra. Bäst är sånt med mycket vatten i (vattenmelon och gurka gav han som förslag). Och gärna en banan till frukost, det var också bra om jag kunde äta men jag minns inte varför. Det var lite mycket info där ett tag...

När jag gick därifrån 20.000TBH fattigare (alltså 4.000 SEK eftersom jag har fått dela upp betalningen på två gånger) kände jag mig först supernöjd och hade en SNYGGDAG!
Sen när jag varit och handlat vattenmelon och lime och satte mig för att vänta på min chaufför så kände jag mig lite nedslagen. 39% fett... 44% vatten... BMI 28... kaloriintag på 2100...
Men så slog jag det där ifrån mig. Nu vet jag ju iallafall något jag inte visste imorse! Och K. Tak var noga med att poängtera att det var viktigt att leva också och det håller jag ju helt med om.
Så vill jag ta ett glas vin så gör jag det (men har lovat att dricka dubbelt så mycket vatten nu då), vill jag ha potatis så äter jag det - så näe, inga förbud här inte. Livet är till för att levas!
Det här är ett spännande experiment! Om tre veckor ska jag testa mitt socker och det blir ju lite intressant om det här kan ha någon inverkan. Om sex veckor vet jag om jag är på banan och fortsätter min viktminskning som redan har startat - och om inte så får jag helt enkelt hitta på något annat! Tänkte nog behålla den här kroppen i det här livet ett tag till. Göras vad som göras måste!

Eftermiddagen gick till blogg och The Chicago Code, en ganska skaplig polisserie. Hade ju trots allt ledig dag - även om jag inte kan låta bli att kolla mailen och jobba lite iallafall...

Och vet du vad? Det blev ett glas vitt till middagen som bestod av hälften Shiitakesvamp, hälften nötkött, ris, två vitlökskyftor och en röd chilifrukt. Inte dumt alls! Skål på dig!


Antal steg: runt 6000


BOBBYS HJØRNE

Jeg kogte morgenmad og kiggede ud af vinduet og Bobby og Nacho plænen. Spekulerer på, om de havde været ude hele natten? De havde i det mindste rod op en affaldssæk og åd det op nu var der at spise.

De kom in til mig en lille stykke tid, og fulgte siden med en bit mod Tesco.Kommentarer
Postat av: Millan

haha vilka knasiga grejer det finns. :) hoppas det funkar

2011-05-04 @ 13:35:02
URL: http://mammami.se
Postat av: Maria Graube

Ja, visst är det lite roligt ändå. och jag håller dig underrättad här på bloggen!

2011-05-05 @ 01:25:32
URL: http://mariagraube.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0