10 maj - Cash & carry

Ett par solhälsningar och frukost kände jag mig lite duktigt. Tänk att jag faktiskt yoga två dagar i rad. Nu är det ju bara 19 dagar kvar för att ha införlivat en god vana (man brukar säga att det tar tre veckor att få en vana).

Idag hade jag ledig dag - eller typ ledig dag för det visade sig att jag var tvungen att få ett par saker översatta just idag. Men jag hann med en timme i solen (sen gick den i moln... många molninga dagar är det) och begav mig efter lunchen till Unisense.
Minns du att jag berättade att jag testade en muskelträningsmaskin som drivs med el en gång på mitten 90-talet? En variant på den fick jag testa idag. Lite roligt! Men jag går ner i vikt "för dåligt" menar man. Så nästa gång ska man se om fettprocenten sjunker, bara att jag inte går ner i vikt. Han pratade något om att mina Cerazette kan gör att jag inte förlorar kilon som förväntat. Det innehåller Östrogen, ett kvinnligt hormon som ju bättrar på kvinnliga former (vilket innebär mer... ska vi säga hull?... på lår, mage och höfter).

Efter mina två timmar på Unisense promenerade jag bort till Makro. Där hade ju inte varit tidigare. Gillade förbudsskylten som talade om att man inte fick ha med sig pistolen in haha



Det visade sig vara mest för storhushåll, hotell och restauranger eftersom det främst såldes storförpackningar. Men jag hittade några trevliga grejer som gör att jag nog går tillbaka. Äkta Wasaknäcke till exempel.
Så skulle jag då betala då. Lämnade som vanligt fram mitt Icakort varvid hon skakade på huvudet. "Tar ni inte kreditkort", frågade jag förvånat. "Nej", svarades det runtomkring mig, "bara kontanter". Så då var det bara att lämna tillbaka varor för hälften av summan och se glad ut. (Fick ju bara ta ut 2000 Bath, ca 500 SEK, i bankomaten och har inte så mycket i plånboken).

Jag ringde efter min taxi. Då hade himlen öppnat sig och det ösregnade. Då, när jag står där, ser jag skylten med varuhusnamnet. Och vad står det där? MAKRO - cash & carry! Och det visste jag ju, kom jag på då. Vet inte hur många gånger jag har läst det haha.

Jag hann väl vara hemma en timme då elen försvann... och vattnet också då förstås. Det kom aldrig tillbaka det här dygnet. (och var inte tillbaka när jag gick till jobbet straxt efter åtta den 11 maj heller...).
Det är andra gången sedan jag kom 16 april som strömmen varit borta mer än 12 timmar - båda gångerna har jag haft kött i frysen som blivit upptinat. Jag veckohandlar ju och det verkar ju inte som någon vettig idé i skrivande stund.  Det blev en svettig natt utan A/C och en dusch innan sänggåendet...
Är det så här sommaren ska bli på Koh Samui börjar jag undra, och försöker leta efter alla positiva saker jag kan hitta med detta...
  • Jag får stor användning av min lilla ficklampa från Ullared (pris: 10 kronor) med LEDljus.
  • Jag får styrketräning och motion av att fylla på 10 liters vattenflaskor i poolen för att hälla innehållet i toaletten.
  • Jag får bättre mörkerseende (?)
  • Jag uppskattar när jag väl har el och vatten och tar det inte för givet?

Antal steg: 8467


BOBBYS HJØRNE

Lidt ind vid den lille butik i hjørnet, bør man sparke lidt jord op for at markere, at man har været der ...


Bobby har funnit sitt hjørne -m
ellem køkkenbordet og sofaen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0