1 feb - Ny månad med lägenhetserbjudande!

Snoozade 10 minuter men sedan blev det faktiskt till att gå upp fast klockan inte var fem riktigt. Det var ju dags för utflykt till Marrakech. Tog ett par foton idag. Snart är jag ju borta från Marocko ett tag så jag måste ju försöka komma ihåg att fotografera!


Här ligger snön på Högatlas. Den kan ligga kvar i upp till sex månader men det blir inte så kallt. Kallaste området ligger norröver (Ifrane) och där uppmätte man rekordtemperaturen 1936 - minus 23 grader.

Marrakech


Idag blev det även kort på Koutobiamoskén i motljus från Club Med- hållet.

Bananblomman vid Bahiapalatset är väl ändå helt fantastisk?!

Bild från metallarbetarnas gård


Fattade beslutet att betala en tia för att få ta kort på min favoritGnaouagrupp också.


Idag shoppade jag dessutom lite mer allvarligt i souken. Det blev tre hazardgrejer och en liten present till Per som jag får bo hos när jag är hemma tre veckor. Jag köpte dessutom saltade mandlar och kakaoböner. En norsk gäst berättade att kakaoböner var bland det bästa att äta på grund av rikedomen av antioxidantegenskaper. Klicka bara på länkarna nedan och läs mer om det.. Nu ska det i ärlighetens namn sägas att jag köpte saltade (och är misstänkt lika jordnötter) så det förtar väl kanske en del av nyttigheten... Men de är supergoda. Hittade ett ställe som sålde för 28 DH/kilot (mandel 80DH och valnötter 120DH också per kilo då förstås)

Dominoeffekten av Jasminerevolutionen
Noterade att Jordaniens Kung Abdullah II avsatt hela sin regering idag. Kanske ett smart drag -  även om Hamza Mansour (Islamic front) vill att parlamentet ska utse premiärministern - inte kungen...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8499728.ab

Och här är en lite nyheter om vad som händer i andra delar av arabvärlden (inget om Marocko)
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8494831.ab
Det är väl vad jag kan tänka mig skulle kunna ske här också. Att al-Fassi-regeringen avsätts och att Kung Mohammed VI tillsätter en ny... men det blir nog som i Jordanien - att några som gärna kallar sig "riktiga muslimer" (och jag har några sådana bekanta här i Marocko som jag diskuterar med) inte tycker att det räcker.
Jämför med det som händer i Sudan och ambitionen där (http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1332476/Sharialagarna-kan-skarpas-i-norra-Sudan.html).
Som vanligt är mitt resonemang "Kärlek till alla" och jag försöker ha en ödmjuk hållning för människors rätt att vara och resonera olika... för allt handlar nästan uteslutande om kultur, umgänge, erfarenheter, kunskap och given/skaffad information!

Ta till exempel en "sanning" (för vissa saker VET man här och då går det inte att diskutera eftersom jag ju anses ha fel när jag påstår något annat) som florerar här om att man 150 år i Marocko... att man tappar tänderna runt 50 års ålder på grund av genetiska betingelse (inte av allt socker man får i sig i mat och dryck) och att när man så blir runt 100 år kommer det nya tänder igen.
Har verkligen försökt hitta något som stödjer detta på internet. Dessvärre hittar jag inget  - men jag försäkrar dig, här får jag veta många nya sanningar som är väldigt intressanta och helt okända för mig!
Marocko är ett underbart land och mycket kunskapsberikande på olika sätt! ;=)

Lägenhetserbjudande
När jag kollade min mail hade jag fått ett första lägenhetserbjudande från Stångåstaden men jag valde att tacka nej eftersom jag ju sticker till Thailand ett halvår. Får se hur jag gör till hösten istället.

Antal steg 13351


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0