18 augusti - Fryntlige Herr Buddha

Ingen elektricitet på kontoret idag. När den är borta har vi inget internet och det kommer inget vatten till toa. Det går alltså inte att jobba där då. Så jag fick tänka om lite grann och gjorde mig istället ärenden runt om i Chaweng. Det blev en ganska så trevlig dag iallafall. Här kommer lite bilder från dagens eskapader.

Först var det ju promenad till kontoret genom djungeln!


För första gången hade jag på mig mitt blåtand-handsfree som har radio också! Efter mycket zappande förstod jag att det fanns faktiskt inte fler än två radiokanaler haha


Stötte på en annan Rhodresian ridgeback
-ish som låg och vilade i en sandhög

Gå hem, skrattade Khun Porn när jag klev in genom kontorsdörren. Hon hade också kommit tidgare för att hinna lite innan allt stängdes av. Men internet hade försvunnit långt före meddelad tid som var 9! Det blev inget välkomstmaterial utskrivet utan jag klev bara upp och hämtade mina kuvert och begav mig mot posten istället.
Gick igenom tempelområdet...


Några av munkarna hade hängt dräkter på tork.


En hibiskusksläktning blommar otroligt vackert på trädet jag passerar.


En hund vilade i en tempel-del

... och ut på Chaweng Ring Road. På ringvägen passerade jag den glada Buddhan. Det är ingen typiskt Thailändsk Buddhha. Den är mycket smalare. Men nog blir man lite glad över att se den här vid sidan av vägen alltid!


Denna fryntlige Herr Buddha är nog influerad från Kina som mycket annat här.


Från Posten begav jag mig mot DHL med kuveret som skulle med bud till Bangkok. Gick ringvägen tillbaka fast bytte sida. Man måste ju variera sig lite, va.


En katt låg och vilade under ett andehus (San Phra Pum = Phra Pums hus. Phra Pum Chao Thi är anden in fråga)


Guldpriset är en intressant företeelse. På fyra månader har 1 baht (måttenhet på guld här nere = 15.244 gram) 23K guld stigit med nästan 6000 bath!!!! Helt sjukt! Det kostar alltså runt 365 SEK per gram här nere 18/08/11, vilket betyder att det är lika dyrt som i Sverige.
Dagspriset på guld i Sverige hittar du här och jag kan meddela att det hade stigit till över 372kr/grammet idag 19/08/11.



Inne på DHL var man antingen inte van att skicka små saker som exempelvis ett kuvert eller så var den som satt bakom disken helt nybakad, för det dröjde en kvart innan de hittade sina egna kuvert och lappen som skulle sitta på.


På 7/Eleven köpte jag ett paket mentholcigaretter. Har bara 2 kvar i mitt 3 månader gamla paket. Dags att fylla på reserven så jag har ifall jag blir lite sugen. Sånt händer ju!

Dags för lunch! Jag brukar ta den vid 9 på kontorsdagar och nu hade klockan redan hunnit bli tio. Det kanske låter väldigt tidigt för lunch men går man upp vid femtiden har det gått fyra timmar så dags och min kropp vill väldigt gärna ha lite varmt i sig.
Jag bestämde mig för att äta lunch på Tesco när jag ändå var i närheten och valde KFC - fast jag har sagt att jag inte ska gå dit. Men det blev en friterad kyckling-burgare - men ingen meny. Det kändes lite väl mycket att trycka i sig pommes till en sån!


Chicken burger för 69 bath - lite spicy, crispy och god faktiskt!

När jag var på Tesco och visste att jag inte kunde göra något på kontoret fattade jag ett snabbt beslut om att lägga om mitt schema. Det får bli två halva fridagar istället för en hel. Inget att göra åt. Men utan internet kan jag inte göra särskilt mycket och då är det bara att ändra planerna lite. Att bara sitta av tid är inte helt min grej!
Jag kollade istället om Unisense hade tid för mig och det hade de! Och vågen visade att den där kycklingburgaren hade gjort att jag gått upp ett kilo haha.

När jag kom hem och fick tillgång till internet kunde jag ju kolla min jobbmail och göra lite nytta på nätet ändå. Så lite mer jobb blev det alltså. Men som sagt, det blir jobb på lördag också. Men kanske att jag väljer eftermiddagen om det är fint väder så kan jag vara i solstolen på morgonen!

Fick besök av Nacho en liten stund som fick ett par korv-snuttar.


Nacho gick ut och satte sig efter ett tag men lyssnade ivrigt. Det kunde ju hända att jag hade en korvbit till...

Under eftermiddage fick jag erbjudande om lägenheten i Motala, fast som nummer 3 på listan. Ida, en linedancekompis som bor i Motala, är jättesnäll och ska åka och titta på den och ta bilder så jag ser om jag vill ha den eller inte.

Surfade in på stångåstaden.se för att se om det stod något om lägenheten på Barnhemsgatan som jag sökt och det gjorde det - "Uthyrning pågår" stod det. Så den räknade jag ju snabbt bort. Istället satte jag upp mig på en på Stensättaregatan, nästan granne med mamma, Martina och Milla om man är generös på avstånden. Men den är jag nog heller inte intressant för. Man behövde 1190 poäng för att vara bland de främsta och jag hade 930 idag.

Fick förresten svar från Donkeymail och det var ett väldigt trevligt svar. De presenterade en lösning som jag besvarade med lite frågor men om vi kommer överens kommer mitt konto öppnas igen så jag kan tjäna lite mer pengar.
Däremot såg jag att PolarPRT inte kan betala ut några pengar. De hade något krångel med PayPal... Sånt känns ju inte helt okej. Å andra sidan är det en sida jag tänkt lämna så det gör inte så mycket.

Antal steg: 10430

BOBBYS HJØRNE
Oscar havde Bobby i sin have i dag. Johan vil tage ham til dyrlægen i morgen. Han har tilsyneladende fådd en mindre fistel bag et øre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0