30 sep - Veckohandling och ny blogg

Det var typ lätt att gå upp. Jag hade väl kanske sovit något mer effektivt i natt, kanske. Men det var en disig morgon med bara två minusgrader ute. Jag skrev igår att hösten var här. Jag kanske ska ändra mig till vintern..

Frukost, kolla mail och uppdatera bloggen stod på agendan före jag åkte iväg till Milla, Jens och Elton. De ville åka till Maxi och veckohandla. Växlarna kärvade som igår så när jag kom in till stan kollade jag behållaren men den var full. Satsade hel hjärtat på att pumpa med foten och det hjälpte! Efter det var det inga problem att växla så nu har jag kommit på knepet, tror jag.

På vägen in till stan såg jag varken ut över ängarna eller mötande trafik förrän riktigt sent. Inte särskilt uppmuntrande...
 


Men in kom jag! Elton fick sitta lite i framsätet medan vi vänta på Jens som var uppe och passade elementsluftningen. Han studera mycket noggrant min Wunderbaum och gillade att sitta framför ratten. Det kanske kan bo en rallyförare där? Malin (Farbror Fredriks dotter) får väl ta ett snack och kanske ge honom en lektion när han blir lite större ha ha.


Elton var väl kanske inte HELT förtjust över att handla på Maxi, trots att han fick hänga i sjalen på pappas mage. Men handlat blev det. Och förr en gång skull kom jag INTE ut med en kasse. Det blev bara dricka till barnens Ullaredmatsäck (en utflykt som ju var tänkt till lördag men är framskjuten tills kopplingen är lagad), serum till mina lockar, pasta också till matsäcken, pilgrimsmusslor och råfrysta tigerräkor (som jag aldrig tillrett tidigare) och snoddar utan metall. De andra shoppade desto mer...


Vi åkte till systemet också. Jag behövde ju något till mina skaldjur. Fick hjälp med valet av mousserande vitt Bourgogne (som jag aldrig har provat) OCH en annan sorts Sunrise som skulle vara fylligare än Cabernet (som jag heller aldrig har provat)! Det blir spännande!

.


Skjutsade hem ungdomarna, hämtade mina upplagda byxor och tröja och vände sedan framvagnen mot Ingeborgs där jag hämtade mina ostfrallor. Därefter bar det av mot Rappet. På vägen hem kom jag ihåg att stanna och ta kort på ett av de mest kreativa sätten att söka jobb på. Någon har satt upp en skylt på vägen i Malmslätt. SÅNT gillar jag!


Det första jag gjorde när jag kom hem var att plocka av mina små körsbärstomater. Det hade ju varit frost i natt och det brukar inte tomater uppskatta. Passade på att ta av två av mina chili. De ska användas till Tigerräkorna är det tänkt i helgen.


Sen blev det lite lunch, potatisgratäng och fläskytterfilé med körsbärstomater, så klart! Sedan blev det RixFM i hörlurarna och bloggande. Passade på att köpa biljett till Arlanda. Det höll jag på att göra förra veckan när jag blev utloggad och sen har jag glömt bort det. Men nu är det bokat och klart till 10/10 kl 13.05!


I mailboxen hade jag ett meddelande om att min mobil kommit till Vikinghallen men jag väntade med att hämta den. Jag åker förbi imorgon bitti istället! Tur var det kanske eftersom jag fick ett till sms om att mitt headset och skärmskydd kommit. Nu väntar jag nog till lördag... väntar ju på ett ultralätt regnställ som inte tar någon plats också.

Hittade ett recept på Pilgrimsmusslorna som verkade gott och enkelt. Hittade filmen på YouTube! Varsågod!



På kvällen startade jag upp min nya blogg, en slags yrkesvägledning för reseledare.
Den hitter du på http://jobbasomreseledare.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0