27 nov - Den shoppingfria dagen firades med entrecôte!

Stadsrundtur på förmiddagen - lunch hemma - SK på eftermiddagen/kvällen. Allt som vanligt en lördag, alltså!
FÖRUTOM att jag, på förmiddagen gick och gav hundarna mina matrester...



Och så blev JAG adopterad på vägen till servicekontoret på eftermiddagen. Lilla valpen hängde med halvvägs till jobbet och gick hack i häl på mig längs cornichen. Till slut gick vi om två par som började prata med honom och eftersom jag ignorerat honom länge stannade han kvar hos dem. Men det är allt svårt att låta bli att bry sig. Och hur skulle man kunna låta bli???

.

I slutet av min promenad på cornichen såg jag ett jättetält. Jag misstänker att man firat The Homecoming igår, dvs de som kom hem från Mecka.



När jag gick vidare upptäckte jag att en Wadi (torkad flodfåra ungefär) hade fyllts med vatten och nu rann ut i den dånande och upprörda Atlanten. Sanden hade rörts upp och vattnet var helt brunfärgat och för en gång skull så gick gäss på havet. Det gör det bara mer eller mindre bara vintertid här när det blåser som värst. Och jag tyckte nog att vinden bar med sig Sahara sand...


Fick reda på av Therese att idag skulle man vägra shoppa för att kontemplera över hur mycket vi konsumerar. Den kände jag inte riktigt gällde mig, faktiskt. Jag äger FORTFARANDE det som ryms i resväska och kan inte anklagas för excesser i shopping.
Däremot behövde jag MAT idag. Den var slut i skåpen där hemma. Då kom jag ju på den brillianta idén att man måste ju FIRA den här dagen!!! För vad är väl trevligare att då ha en härligt lockande måltid, ett tänt ljus och arabisk television i min ensamhet, tänkte jag. Men då skulle jag bli tvungen att HA mat hemma då... Och det måste man göra något åt.
Faktum är att jag tror att man hade missade att det var Shoppingfria Dagen i Agadir. För det var precis lika mycket folk som vanligt på Marjane och ute på stan. Och jag var en av dem! Det blev en kasse full och 323 kronor mindre i plånboken!

Jag lagade entrecôte, råstekt strimlad potatis, bearnaisesås (på burk och inte god...Den ska Therese ta över), cornichons och körsbärstomater och firade utan att tänka efter hur jag shoppar alls!


På tal om något helt annat; Jag blev nekad att ta en livförsäkring på Länsförsäkringar. Kunde fått en begränsad om jag hade varit hemma och kunnat skriva på men det är ju lite svårt, det. Aja, jag får la dö utan att lämna något efter mig och får la börja spara till begravningen själv haha. Ingen ko på isen!
Hittade förresten den här länken i sammanhanget. Kanske kan vara av intresse för fler? Begravning och bouppteckning Efter att ha läst den tror jag att jag ska ändra mitt testamente och köra utan ceremoni... Jag menar, jag går ju vidare oavsett den eller inte och det går ju att "fira" på olika håll, eller hur?

Aja. Antal steg denna dag blev 9982!

Kommentarer
Postat av: Millan

jasså, shoppingfria dagen. Här i sverige var det fullt ös i helgen trots snökaos, folk har visst fått lön och julstressen har börjat. :p

2010-11-28 @ 16:06:00
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0