22 februari- Nu så!


Jag har fått klagomål av min äldsta dotter Martina på att jag uppdaterat bloggen för dåligt. Måste erkänna att jag inte har prioriterat det något vidare värst....

Har ju skaffat lite leksaker som jag håller på med istället.

En Netbook Acer Aspire One 150
- ville ha en redan förra gången jag reste från Sverige men då hade den inte kommit med XP och det har den nu. Och jag är så glad för jag fick tag i en blå- så den matchar uniformen haha 
Nu flyttar jag över saker från TUNGA bärbara till Bär-bisen och det tar tiiiiiiiiiiiiiiiiiid. Det är liksom en del...
Fick tips om gratis Officepaket och tog hem OpenOffice. Het suveränt! Du kan spara dokument som word/excel om du vill och den öppnar en hel radda med format själv. Asabra!
Här kan du läsa mer och ladda ner programmet om du vill: http://pcforalla.idg.se/2.4476/1.125100

En Sony Ericsson mobil C905
- har ju en kombinerad telefon, mp3-spelare, kamera och almanacka redan innan. Men eftersom jag har två mobilnummer igång hela tiden (det svenska och jobbnummer) och min musikmobil inte går att ladda som den ska var jag tvungen att köpa en ny och varför inte köpa en vettig tänkt jag?! Så då blev det värsta nya med 8.1Mpixel kamera. Och nu håller jag på o lär mig den, vet ni.Men okej här följer en resumé över dagarna som passerat...

Jag hade ju en jättetrevlig Träff på Hamlet den 15e, det vet ni kanske redan.

. EwaMargreth, Gun och Anette kom...
Martina, Josse och Henke också...


Milla o Jens var där...l

  Pella, Eva, Johan och Anna gjorde också sällskap vid matbordet

Det saknas lite folk från denna afton för jag kom på för sent att jag kunde ta kort Suckar

Efter det har jag hunnit shoppat slut på alla mina pengar genom att åka in till stan nästan varje dag. Det är dyrt att åka till stan haha.

Första hela dagen åt jag lunch med Milla på China på Hantverkargatan.
En annan dag åt jag lunch med min mor, moster och bror samma restaurang..
Kan tipsa om att ni borde gå dit. De har byggt om, har jättetrevlig personal och god mat.

Jag har varit hos min läkare som kollade blodtrycket (110/70- vet inte när jag hade så bra sist... Det var bra att flytta utomlands av flera skäl, ni!)
och fick veta att mitt långtidssocker låg på 5,5 och var ganska okej men fick blodfettssänkande tabletter att ta varje kväll iallafall fär att undvika hjärtinfarkten vid 69 års ålder, som hon sa haha. Och så blir det till att sluta röka helt nu'rå. Det var värsta riskfaktorn för diabetiker, sa hon. Har la med blodcirkulationen att göra. Men å andra sidan, det är väl inget bra med rökning?

Jag var hemma hos Martina och Henke på lunch en dag också. De hade fixat fläskfilé, eegenhändigt strimlade pommes frites, tomater, gurka och Café de Paris-sås. Och jag var lycklig!

Per och jag var på Mobban (Mobilia) en dag och kollade in de nya butikerna och så fick jag handla påCityGross.
Och en annan dag var vi på Tornby och Skäggetorp. I Skägget har de öppnat en Lidl men den var INTE rolig. Den i Ekoholmen är mycket bättre och större.

En eftermiddag var vi i Lambohov hos svärmor och svärfar. Blåbär/hallon paj och vaniljsås serverades och Jonzon fick leka med Tess (deras katt som tror hon är hund).

Vad har jag gjort mer...Pratat i telefon med Kicki i Motala och Pella i Norrköping till exempel.
Och en hel del folk på msn, Netlog och Facebook. Det tar tid det med.

Så ja, jag har väl varit hemma 3 fulla dagar utan att ha gjort något mer än att jobba med Bär-bisen (Netbooken) och den köpte jag redan den tredje Sverigedagen!

Jo, idag har jag startat min videokanal på You Tube - www.youtube.com/mariagraube - där jag har som ambition att lägga in lite filmer från mitt kringflackande liv. Dit är ni också välkomna. Första "sändningen" blir KANSKE redan ikväll....

Och nu har det kommit lite bilder på bloggen också!

Jonzon får en egen blogg sida så ni kan hoppa över det. Den sidan är mer till mig själv...

Kommentarer
Postat av: Annette

Nu har det gått för länge igen...skriv mer vetja!Vi åker förmodligen 2 februari nästa år, samma hotell, Dawar el Omda, det var så mysigt.

2009-03-09 @ 14:41:01
Postat av: Martina

ja nu ska du få klagomål från stora dottern igen... kan du inte skriva lite på bloggen när du ändå är inne på msn o yrar.. ? behöver ju inte vara så långa varje gång :P pöss o kräm

2009-03-10 @ 12:28:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0