24 -31 dec- Från Barndomsminnen till Nyårsafton

Så var det dags att fira jul. Förra året firades denna dag i Hurghada där julkänslan uteblev trots goda försök med julpynt och julklappsutdelning till en kollega...

Den här vintern befinner jag mig hemmavid i dessutom något annorlunda skepnad.


Foto: Milla Johansson


Denna jul firades hos min moster Kerstin tillsammans med hennes familj, min mamma och lillebror Fredrik.

Kalle med kaffe och julkakor och sen kom det vi ALLA (Utom brorsan som säger att han inte gillar julen) gick ovh väntade på. JULKLAPPSUTDELNING!
Jag säger bara det. De som säger att det viktigaste på julen är att umgås och äta god mat.
HAHA bullshit - Det är sånt man gör hela året, väl?!?!?!?! På julafton är det EN sak som skiljer och det är ju julklapparna, vettja. Och att TOMTEN kommer på besök!

Vi hade två små tomtar hos oss, Einar och Elsa (som läste den ena versen efter den andra. Vi andra satt och avbröt ideligen för att gissa vad det kunde vara i paketen och skrattade tillsammans åt varandras rim) och en massa paket uppdagades från plastpåsar, papperskassar och tomtens säck.

När alla var utdelades var det dags att med frenesi  skratt och glada tillrop slita av pappret. Jag knäppte bilder på tomtar och mina julklappar både FÖRE de var uppackade och efter för att kunna visa på bloggen.

MEN bilderna på tomtarna... OCH mina paket är helt borta. De finns inte längre i kameran och inte heller på datorn. Det försvann. Jag kan tänka mig att jag markerade lite FÖR många bilder när jag tryckte på Delete-knappen. Stor besvikelse, alltså! Men inget att hänga läpp för - vad kan man göra åt det nu, liksom?

Jag får berätta vad jag fick så får jag lägga in bilder när jag har tagit nya, då.

En Balansboll så jag kan träna upp styrkan in min fotled -när jag får tillåtelse att börja med det
En kartong med tryffel, olika smaksättningar - blev TVUNGEN att pröva den med blåbär... sorry.
En bok "Världens bästa ursäkter att ha hund"
Ett Comviq kontant kort med superbra nummer + påladdning Comviq Kompis 75 spänn
Usb-minne 8 GB
Pengabidrag till frisören (som jag otåligt nog redan varit hos FÖRE jul)
Pannåer, pallett, penslar, akrylfärger,vattenmugg och "träningsduk" för min planerade karriär som konstnär

Och vet ni vad det bästa är av allt? Att allt det här har jag gått och pratat om att jag ville ha
haha. DET kan man snacka om uppmärksam familj!!!!


Efter att allt var uppackat och omslagspapper låg klart till pappersinsamlingen blev det dags för julmiddag med allt som hör julen till. Köttbullar, prinskorv, skinka, sill, ostbricka -  ja ni fattar. Jans Jansson var fantastisk. Det var nog bordets Ess denna afton. Tack för den Jan!

Kvällens höjd punkt var ändå avslutningen!
Det blev samling runt soffbordet och vi fick höra histoier från, lillebror Fredrik som berättade dels om sitt eget liv men också om han som skrivit boken "Mr Tourette och jag" av Pelle Sandstrak samt min mors och moster Kerstins barndom där jag här nedan berättar ett stycke ifrån.

Mamma Marianne t vä - Moster Kerstin t hö)
För vad sägs om SSS-klubben (SSS=Svenska Smit Spejar Klubben) som Kerstin och Ronny fick betala 2 öre för att vara med. Och deras uppdrag, förstod vi, var att vara springsjasar åt min vördade moder och hennes bästis Mary (Ronny var hennes bror för övrigt). Klubben hade som uppdrag att spana på folk som såg mystiska ut -enligt mamma. Kerstin hade en något annan version - det handlade om att smyga på SNYGGA KILLAR!
En utvidgning av denna klubb var - SSSS (=Svenska Smit Spejar Klubben - SKOG) en slags rekreationsklubb ,vill jag påstå. För då var det utflykt med dryck i skogen- Kerstin och Ronny var inbjudna. Det var antingen Krusbärsdricka eller Skogsbärsdricka, där sistnämnda var det absolut bästa. Röd saft var favoriten!





Jag kan berätta att jag var GANSKA så trött när Kerstin skjutsade hem mig straxt efter halv tio på kvällen. Men jag hade en jättekul dag bakom mig!

Alltid lika roligt att ses!


På Annandagen var det dags för Kalkon hos mamma. Det blev ett projekt för sig och jag hade personliga assistenter hela vägen. Min kära mor bor på tredje våningen - utan att ha hiss.




Men det gick fantastiskt bra så även jag fick min del i fågeln hehe. Fast som vanligt var jag bara ute efter såsen som är så HIMLA gooooooooooooooood. Det är Kockans förtjänst! (läs: Min mamma)


Martina, Henke och Jens hade inte fått sina julklappar så det blev lite julklappsutdelning. Jens var den som lyckades hålla sig undan kamera, dessvärre. Med på bild blev bara Henke, Martina och Milla (fr vä)



Martina fick Guitar Hero och den spelade hon på hela julen och mellandagarna... Hon kanske håller på än?!

Per gav Jonzon hans julklapp, en dragkamp med korvar - som höll 5 minuter...



Per och jag fick också julklapp av Mamma o Björn men den har jag inget kort på.
Men jag kan berätta att det var ett underlägg från Kanevad i form av ett Snabel-A. Lite roligt. Det ligger just nu på bänken med en skål med godis på sig... Återkommer med kort!


Annandag jul och mellandagar tillbringades hemma. Jag var faktiskt inte utanför dörren. Det är otäck kallt och halt ute och jag vill inte ta några risker och halka.

Men jag roade mig ju med att börja leta efter ny telefon, Men om det ska jag berätta i annan blogg eftersom det är ett litet kapitel för sig...

Och sedan blev det ju nyårsafton. Vi gjorde som vanligt. Delade upp vår tre-rättersmiddag på tre omgångar.
Vi startade med förrätten till lunch; Mina Vitlöksmarinerad räkor i Sauce de Chili serverat med rostat bröd att doppa i såsen.




Till kvällen blev det Pers gösfilégratäng..





Ute brann den stora maschallen



Snart kom 12 slaget lagom till ostbricka och bubblande rosévin. Jag, Per och Jonzon satte oss och tittade på grannarnas fyrverkerier som höll på en stund. Därefter var det ju bara att konstatera att vi var inne på första dagen på nytt årtionde och göra som vanligt - gå och lägga sig. Men jag tror klockan iallafall hade hunnit bli efter 2... Det tillhör ju INTE vanligheterna, ni!

Gott Nytt år på er allihop!
Må glädje finnas med er under 2010!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0