Apollo-skolan - Resan till Arlanda onsdag 23 januari

Så blev det dags att åka.

image223

Och det är ju märkligt. Man tycker att man har så gott om tid och plötsligt är man försenad... Efter "sista" promenaden med Jonzon åkte jag ner med mina väskor bara för att konstatera att jag saknade min matsäck! Det var bara att ta hissen upp igen och hämta den...

image219 Jag åkte till mamma för att lämna bilen och hon hade sagt att hon kunde skjutsa ner mig. Och det tackade jag ju JA till förstås. Även om jag inte har så mycket med mig var det skönt att slippa promenera ner från Åbylund.






image220

Jag hann iallafall till tåget med en kvarts marginal och den rullade sakta ut från perrongen mot Arlanda - i tidoch installerade mig en trappa upp på plats numero 3 i vagn tre. Jag vinkade av Linköping med inte det minsta vemod. Istället skulle jag få åka på kanske ett av mitt livs stora äventyr, ju! En kurs utomlands som sedan skulle skulle ge mig jobb på någon destination ur Apollos katalog. Hur coolt som helst, alltså! Fatta! Moahahahahahahaha!


Det var en trevlig plats med ett bord jag först drog upp sedan la ner, om jag säger (fattar ni?) Och ovanför hängde en liten typ väska där jag placerade min biljett. När konduktörskan kom och klippte den berättade hon att man var tvungen att visa upp den för att komma in på Arlanda numera. Tur hon sa det annars hade jag kanske kastat den. Minns inte att det var så förra gången jag åkte?!

image222nimage221

image224.image225

Tog upp mina torkade aprikoser och bjöd min finska granne på. Det blev inte mycket konversation där. Han satt med sin dator och jag satt med läxor och musik. Och lite senare kom matsäcken upp... och i brist på fantasi hade jag svängt ihop samma som jag hade på SPA:t igår. Potatissallad och kalkon. Men det var gott även idag *hi, hi,*


Tågresan förflöt utan problem och jag anlände på utsatt tid. Efter 2,5 timme cirka kom vi till Stockholm och fick staden by night. Det är en vacker stad även på kvällen.

image235..image236

Jag vandrade förväntantsfullt in på Terminalen och sökte genast upp Rest & Fly, där jag hade bokat ett rum för natten för 545:-. Rummet var pyttelitet. Urmysigt! Har ju inga problem med att bo trångt, som ni kanske vet. Den bestod av en två våningssäng och en pall. En lite hylla hängde bredvid några krokar till vänster om sängen. Vid stegen hängde en liten spegel. När min väska låg ner och min ryggsäck stod upp kunde jag ställa mig upp och fick plats. Men mycket mer var det inte. Toalett och dusch hade jag längst ner i korridoren.

image218..image226image227..image228


Men där kunde jag ju inte stanna kvar. Jag måste ju köpa en frukost macka! När jag går till flyget imorgon så är inget öppet...
Och dessutom måste jag ladda mitt kontantkort. Letade upp 7Eleven men där hade inga roliga mackor. Köpte bara Comviq Kompis 150:- och laddade på den på Sky City dit jag styrde stegen i stället.Efter att ha ställt in väskan tog jag en tur på Arlanda, bokade en dator och msn:ade lite grann. Gick också ut på den här bloggen och skrev att jag skulle skriva mer när jag hade kommit till Hurghada (men det konstaterade jag snabbt att det skulle bli en omöjlighet. Därför portionerar jag ut alla tre veckor nu när jag har kommit hem).

image232..image230....image231


..

Ganska snart släntrade jag tillbaka till hytten, tog fram mina papper om Egypten och läste tills klockan närmade sig 23.

image229

Det var dags att ladda inför torsdagens eskapader som skulle ta mig till en annan kontinent, Afrika och en av Egyptens fiskebyar vid röda havet, Hurghada och Apolloskolan!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0