31 mars- En lyckans dag!

Idag drabbades jag av att en hund som hoppad jämfota på mig efter att ha varit ute med Per och hämtat tidningen. Det var bara att kliva upp! Klockan var då 05.50.

Fixade frukost och satte mig framför TV:n. Idag blev det inget DVD-tittande. Näe, det blev frukost framför Godmorgon Sverige haha. Kändes lite vuxet fniss.

Milla skulle åka med mig och Jonzon till stan. Hon skulle till skolan, Jonzon till dagis och jag först till Diabetessköterskan. Det blev en stressig morgon.

Kom till vårdcentralen med andan i halsen men blodtrycket var ganska bra (132/80) men inte RIKTIGT så bra som de hade önskat sig. För det visade sig nämligen vid provtagningen att nu HAR jag diabetes Typ2. Suck, och jag som hade hoppats kunna klara mig lite längre. Men aja, nu är det så och det är ju bara att gilla läget. Och egentligen förvånar det mig inte. När jag var där första gången sa de att jag skulle klara mig till jag var runt 60 år om jag behöll vikten och tränade som jag gjorde ( vägde då 60,5 stod det i journalen visade man mig). Hrmf Det senaste har det varit att byta garderoben och äta mycket istället. Och missköter man sig får man betala förr eller senare - nu blev det förr.

Men jag fick en trevlig broschyr som förklarade att det är en ämnesomsättningssjukdom som går att hålla i schack med kost och motion vid de värden där jag befinner mig.

image812

 

Om man KAN undvika ögonförändringar, njurskador, hjärt-kärlsjukdomar och försämrad nervfunktion bara genom att äta annorlunda och motionera ? ja då är valet inte så svårt. Lätt som en plätt! Som jag brukar säga; det finns inga problem bara möjligheter. Så det är ju bara att ta tag i det här.

Men den här dagen blev det mycket slarv med maten och jämrans stressig förmiddag så vem som helst skulle mått dåligt.

Efter VC åkte jag till lägenheten och hämtade först grejer som jag körde till Gärstad och sedan grejer som jag körde till Rappet (och nu är det grejer ända ut i hallen haha). Tillbaka till lägenheten igen och packade in Martinas grejer som skulle till mamma. Men innan det var det städning som gäller. Jag slet som ett djur för att hinna. Herregud, vilken TID det tar alltså. Jag rekommenderar INGEN att ta en flyttstädning helt själv där man också måste flytta allt själv också. Ja, nu har ju Martina hjälpt mig en del ? och Millan tog ju sitt rum iallafall.

  Kl 12.55 var jag klar och hade precis torkat golvet. Nu var lägenheten tom.

Kök...

image814

Vardagsrum

image815

Badrum

image816


 


 


 


 


 

(Panoramabilden på Millans rum ser ut att ha en massa vinklar men väggen är obruten ? beror på fotografen... inte HELT lätt att ta tre bilder som ska överlappa varann i Panoramafunktionen haha)

image813


Hall


image817

 

Kl 13 skulle jag ha besiktning men som tur var var det försenat. Jag hann precis få in städmaterialet i bilen när Magnus Mannersson kom. Och han var väldigt generös. Lägenheten är sliten men jag har bott där länge och den skulle ändå renoveras till stor del. Det blev ingen svindlande summa jag blev debiterad, något jag varit rädd för. Nu kunde jag släppa DEN biten iallafall.

Avslutade min vistelse i huset med att putsa till golvbrunnen i badrummet innan jag slängde ner nyckeln i brevinkastet.

image818

Företog ett sista besöket i soprummet...

 image819

Och åkte och hämtade Milla på skolan. Vi åkte till Ekholmens centrum där vi handlade till oss och till Martina. Hämtade Jonzon, lämnade maten till Martina och Henke och tog svängen förbi Vasavägen och hämtade Millas cykel. Tog en panorama bild på vyn från baksidan innan vi sa fullständigt hej då till adressen.

 image820

Väl hemma skulle vi göra Tacos. Problemet var att jag inte hittade Tacokryddan och fick åka till Vikingahallen. Nu var jag HUNGRIG!!! Fick bemöda mig att äta lugnt, verkligen. Till Tacosen hade jag köpt ett Rosévin gjort av min favvodruva Cabernet Sauvignon. Lite surt men funkade till maten.

Hade tagit modemet till mobila bredbandet till hennes stora sorg och kunde kolla mailen. Hade fått svar från Apollo och har nu iallafall fått namn på Destination Manager och Area Manager.

Och min tjänst heter Resort Supervisor , inte manager men det är bara olika namn för samma sak.

Milla rensade sina garderober på gamla kläder och grejer så jag hade två säckar fulla att ta till Myrorna. Och det lär bli en hel del mer... Det är Mycket som ska in i garderoberna nu haha 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0