11 januari - Klart program och mer monsunregn

Torsdagen börja med sol. Det blev därför en simtur i poolen innan jag fattade beslut om hur dagen skulle se ut.
 
 
På långtidssemestrar är jag van vid att det är ett team som jobbar ihop. På den här är jag ensamt ansvarig och förväntas således få ihop och göra allt själv. Därför fick min sista dag på Penang bli planering på Discoverys kontor. Så idag blev det inte så många bilder tagna. 
 
 
Men först skulle jag leta upp agenten. Tack och lov för Gps, och att slippa karta. Så himla smidigt. Det tog 23 minuter att gå från Gurneys, och dit tog jag shuttlebussen. Men var i detta hus skulle jag hitta dem?
 
 
Och hur skulle jag komma över huvudvägen? Det fanns inga övergångsställen och det var femfiliga vägbanor... Jag fick fråga, och svaret var att ta mig till refugen mitt i gatan, för där fanns trafikljus med knappar att trycka på för fotgängare. Sen blev det enkelt.
 
Jag hittade snart till kontoret som låg en trappa upp.
 
 
Jag gick igenom en massa praktiska saker med Mr Chew och vi gick igenom mina förslag på utflykter och kompletterade, så nu är det klart. Jag kommer ha sju fantastiska utflykter här varannan dag under 14 dagarsvistelsen. Och det är lite blandat kultur, historia och avkoppling. 
 
Jag har satt ihop gästernas startkit innehållande bra-att-ha-info och kartor som ska delas ut samma dag som vi kommer ner.
Jag har dessutom avtalat med Chew att han ska köpa busskort till alla som vill ha, som de får när vi anländer. Man betalar nämligen bara MR30 och får sedan åka obegränsat i 7 dagar. Annars kostar det RM2 varje gång man ska åka från hotellet in till stan och när man byter till annan buss är det bara att öppna plånboken igen. 
Till detta skall nämnas att chaufförerna inte har något växel. Alla pengar som folk betalar läggs i en metallåda som är lite som en minipostlåda. Det går att lägga i pengar, men inte att ta upp därifrån. Så den som ingen växel har ska räkna med att denne blir av med en större peng. Här gäller enbart MR1-sedlar och mynt!
 
När jag var klar på kontoret, så hade det börjat regna. Idag regnade det ännu mer än igår och när jag äntligen kunde lämna busskuren och gå hem till hotellet fick jag veta att det varit översvämning på sina ställen.
 
Jag hoppas innerligt att norrmännen som kommer ner nu på lördag vet att de kommer ner under monsunperioden. Förväntar de sig sol och torrt kommer de nog bli grymt besvikna. Men varmt blir det! Temperaturen så här års ligger runt 30 grader.
 Imorgon (fredag), när jag är tillbaka i Kuala Lumpur ska jag göra mitt schema, för att se till att få ihop utflykter, aktiviteter, hotellservice och lediga dagar.
På hemsidan står att gästerna bokar en liten rundresa och därefter 14 härliga livsnjutardagar, och det är så klart vad jag har utgått ifrån. Men i kontrakten jag fick när jag satt på bussen upp till Arlanda hade jag enbart arvodet för långtidssemester alla tre veckorna. Hm...
Och vad gäller ledig dag i veckan som brukar man ha på långtidssemesteruppdrag och när man jobbar på destination, skulle jag ju inte kunna ha några under min uppstarts- och rundresevecka (vi är nere i Penang den 18e). Ja, ja. Nu är det som det är. Tur jag är både har energi och är flexibel, för nu är det ju bara att köra på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0