8 maj - Alea iacta est*

Jo, då. I söndags fattade jag ett beslut. Alltså, inte för att det där med beslutsfattande är särskilt ovanligt i sig. Man fattar ju beslut hela tiden (utom när man sover då kanske... Fast det är klart, när man drömmer fattar man ju också beslut - typ.) Aja. What ever... Jag bestämde mig för att flytta i mitten av juni redan. Jag mezzade Pierre och en halvtimme senare hade vi kommit överens att jag tar nycklarna den 15/6 mot att jag tar halva hyran. 
 

Med januariflytten i färsk minne tar jag nya tag och förbereder juliflytten.
 
Nog för att jag nu har skaffat mig fler utgifter tidigare i och med detta. Men hallååå! Man säger ju att pengar ska arbeta och inte samlas på hög, kanske till ingen glädje. Så nu ska jag börja se över vilka livsnödvändiga saker jag behöver de första fjorton dagarna. Flyttlasset går nämligen inte förrän månadsskiftet juni/juli. Men vad gör det när man har roligt ;)

Och så var det rubriken då, Alea iacta est*
Det är latin och betyder Tärningen är kastad vilket är ett uttryck som skulle ha yppats av romerske kejsaren Caesar under Romerska inbördeskriget 49-45 f Kr. när han på väg mot Rom passerade floden Rubicon och brytningen med Gnaeus Pompejus var ett oåterkalleligt faktum  Att herr Caesar sedan inte gick omkring och spred en massa latinska uttryck omkring sig brukar man missa att berätta. När han regerade var nämligen grekiskan det officiella språket...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0