18 maj - Andalusien och Island

Ofta ter sig mitt liv något märkligt. Då menar jag att saker verkar bara liksom hända. Är det så för alla människor eller bara för oss renodlade fatalister som uppmärksamt (nästan) alltid hänger med i svängarna och gillar läget eftersom det finns en meningen med allt som händer och sker?
 

Fatalism är en teori som menar att upplevelsen av en fri vilja är en illusion då vårt öde är bestämt.

Nu är det ju inte så att jag bara låter livet hända. Inte alls! Jag ser förstås till att saker händer, om de inte händer av sig själva.


Fick för mig att jag skulle blåsa på en utblommad maskros idag, och kunde se hur dess frön spreds för vinden i Mjärdevi. Man har inte roligare än man gör sig.

Ta det som hände idag till exempel. Av någon anledning valde jag att ta Albatros-jackan på mig på morgonen. Den har jag inte använt sedan jag kom från Jordanien december 2014. Fick liksom bara ett ryck där. Kanske jag kände på mig att något skulle hända som var relaterat till denna jacka?
Sent på eftermiddagen fick jag nämligen ett mail ifrån personalkoordinatorn John på danska kontoret, med ett erbjudande.

Jag promenerade med lätta steg ner till Milla efter jobbet.

Så var det ju det där med snabba beslut och hänga med i svängarna då.
Innan jag avslutade min arbetsdag på RCM (Releasy) hade jag sökt ledigt. Ytterligare en halvtimme senare hade jag mailat tillbaka till Köpenhamn och tackat Ja. Ett par timmar efteråt hade jag informerat delar av familjen att jag åker ner och tar hand om långtidssemestrar i Andalusien vintern 2016/17.
 

Precis som tallen som översållas av kottar eller trädet som plötsligt har förutsättningar för att Svavelstickan ska kunna växa på stammen, funkar livet enligt lagen om Orsak och verkan.
 
Att saker bara händer stämmer så klart inte. Det handlar om kausalitet (lagen om orsak och verkan). För ett par månader var jag i kontakt med min forne uppdragsgivare (Albatros). Sedan dess har jag varit med i mail-rullarna igen. Allt som händer börjar således med en orsak och får (minst) en verkan/konsekvens. Älska livet, säger jag bara!
 

Idag var det inte jag som skulle med tåget, utan Milla.

Som rubriken antyder hade den här dagen även en relation med Island. Det var Milla som skulle till landet i norr tillsammans med tjejkompisarna Jenny och Olle (Jenny). Jag skulle ha min bil medan hon var borta och när jag ändå skulle hämta den skjutsade jag ner henne till stationen.

Och eftersom jag nu hade bilen bestämde jag mig för att åka ner en sväng till Varamon. Inte för att vädret var speciellt bra utan mer för att jag kunde.


Östergötlands sjöstad vid Vätterns (sand)strand. Underbar plats!
 
Avslutningsvis: Om du är nyfiken på mitt uppdrag, surfa in och läs - och varför inte boka en långtidssmester i Andalusien så vi får vara tillsammans?
 

 Hittade den här tyska filmen på Youtube för den som är lite mer intresserad av platsen. Vill du veta/se mer? Haka på mig i vinter :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0