1 oktober - Castellana Grotte och Ostuni

Idag skulle vi få se två nya fina platserna i Puglia.

Vi började med en av de viktigaste och mest besökta turistattraktionerna i Apulien – Grotte di Castellana. Dessa droppstensgrottor  finns 70 meter under jorden och de bildades omkring 90 miljoner år sedan.   Promenaden under jord är ca tre kilometer i en årligt genomsnittlig temperatur på ca 16-18°.Efter grottan åkte vi iväg på lunch på en Maseria, entraditionell apulisk gård med ett eget litet kapell.Ostuni

Ostuni kallas ofta "den vita staden" för sina vita väggar och dess typiskt vitmålade arkitektur.  Staden sägs ha grundats av Messapier , en indoeuropeiska stam som bodde i stövelns centrala delar och i södra Apulien. Den lär ha förstörts av kartagen Hannibal Barca under de puniska krigen mot romarna men återuppbyggdes av grekerna. Namnet Ostuni härrör från det grekiska Astu néon ( "nya staden").

Här hittade jag några spännande träd som du ska få namnet på.

Kurrajongträd, ursprungligen från Australien


Kungsmagnolia


Kokbanan


Kolumnen Sant'Oronzo uppförd i barockstil 1771, är 20 meter hög och föreställer San Oronzo upptill. Vid de fyra sidorna av räcket är statyer som representerar San Biagio, San Agostino, San Irene och San Giorgio Armeno.


En kul bil som mer var som en fyrhjulig moppe.


Lite vyer från staden

Romersk-katolska katedralen som före år 1000 var en kyrka för ortodoxa riter, återuppbyggdes 1469-1495 i gotisk stil efter jordbävningen 1456o och anses vara en av höjdpunkterna i Ostuni.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0