29 april - VAV:ade

Skulle det kunna vara så, att jag påverkas av situationer undermedvetet? Jag som varken oroar mig för problem som inte finns (dyker de upp så löser jag dem glatt) eller är lättstressad?
 
De flesta tror att jag aldrig stannar upp utan alltid är på väg någonstans. Det stämmer inte. Jag bara fungerar annorlunda än "vanliga" människor. Jag reflekterar väldigt ofta över saker som händer. MEN jag ser ingen anledning att bli kvar vid en sak/situation, utan går alltid vidare i livet. Jag ältar inte!
 

Att pendla ger en automatiskt tid för vila och reflektioner. Kanske därför jag gillar't?
 
EXTRA ORDINÄRT ÅR
Visst inser jag att det här senaste året har varit lite extra ordinärt och att alla händelser tillsammans kan ha skapat en grund för sämre immunförsvar.
 
Cancerupptäckt  i maj, diagnos i juni, operation i juli och sedan strålning på det samt insatt medicinering som skall pågå i fem år, har jag valt att bemöta som förändringar i största allmänhet - med ro. Jag friskförklarade mig själv efter avslutad strålning. Det finns ju ingen anledning att oroa sig för om cancern skulle komma tillbaka. Då skulle jag ju oroa mig för något som kanske aldrig ens inträffar, eller hur? Och sådant är slöseri med energi i min värld.
 

Det är inte alla som får stammis-kort på Onkologen!
 
Jag löste sedan problemet som infann sig i höstas, med behov av att bo vid vatten, genom att flytta tillbaka till Motala. Jag åkte ändå ofta dit för att promenera vid Vättern eller Boren. Ingen annan förstod mitt flyttbeslut, men det har varit superbra för min själ och jag har varit jätteglad över att få bo intill Motala ström och Göta kanal sedan januari i år.


Många promenader längs med vatten har det blivit

Att saker hände nu i mars hade inte gått att förutsäga. (Det är inte bara i mitt liv som det händer grejer som påverkar en och skapar grund för nya vägval.) Därför har jag nu skrivit kontrakt för lägenheten i Linköping - och som bonus kommer jag ha närmare till jobbet!
När jag promenerade den timslånga vägen från jobbet till Gottfridsberg insåg jag att snart behöver jag inte oroa mig för inställda pendeltåg. Känns fantastiskt bra!


VAV
Men den här veckan har jag förbrukat mycket handsprit och pappersnäsdukar - igen. Att jag får en ny virusinfektion så tätt på den förra (en månad sedan) handlar självklart om att mitt immunförsvar inte är som det ska. Fredagen fick jag ta ut VAV (Karensdag för Vård av sjuk vuxen ) och tillbringa dagen i horisontalläge. Inte ett dugg kul, du!


Liksom Göta kanal har varit tömd på vatten, kanske jag är tömd på energi utan att jag vet om det?

Jag som tycker att jag gör en faslig massa rätt. Jag vilar effektivt, promenerar som träning samt äter regelbundet och ganska så smart med mycket grönsaker/ frukt i kosten. Men det verkar ju inte vara tillräckligt.
Från och med nu (nåja, när jag har orkat handla) ska jag komplettera mitt liv med en apelsin om dagen och regelbundet intag av Friggs Kvinna (brustablett med 13 vitaminer och 10 mineraler).
 

Kör minimatlåda en gång om dagen på jobbet och kompletterar med olika grönsaker samt mellis två gånger om dagen. Borde vara rätt vettigt eller?


Förra veckan släppte man på vattnet i Göta kanal igen. Själv ska jag läsa på vad jag kan göra (mer) för immunförsvaret. Livet är för kort för att slösa bort på att vara sjuk!
 

TIPS
Yoga och meditation är toppen för effektiv vila. Du behöver bara "offra" 15 minuter om dagen. Hittade den här videon på Youtube. Kanske något för dig som aldrig känner dig utvilad?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0