22 mars - Utsikt och avsikt

Klockan 7 fick jag så ringa till hemtjänsten och deklarera mig sjuk. Det gör mig ont att veta att jag ställer till det så helgpersonalen får fixa ny vikarie och kanske göra om i sina egna scheman. Jag vet precis hur det är med schemaläggning när någon ringer in och är sjuk på kort varsel. Det är skitjobbigt!
Jag ville även meddela att jag inte skulle kunna ta passet imorgon heller, men personal kan inte ta emot sjukanmälan förutom på helgerna när det inte jobbar någon på bemanningen. Så i morgon får jag ringa ännu ett jobbigt samtal med sjukskrivning på kortvarsel... 
 

Det här var min utsikt ifrån soffan halva dagen framför film i datorn. Den andra halva hade jag huvudet åt andra hållet. Det var min omväxling idag.

Redan tidigare har jag tänkt lägga om kost/motions-stil och laddade häromdagen ner recept med under 101 kalorier. Men idag blev det av. Att vara sjuk är inte bara av ondo ;) Det får en att tänka över livet i stort.
 
Jag har nu för avsikt att följa Lifesum (https://lifesum.com), som också kommunicerar mot en app som enkelt hjälper mig att hålla koll till hundra procent. Det ska bli spännande att se om jag kan bygga upp motståndskraft genom att ta kontroll över matintag och träning. För det ska erkännas, att dom där kvinnors rekommenderade 2000 kalorierna bräcker jag med råge. Inte konstigt att man numera anses ligga i fetmakategorin med ett BMI på 30,5. Nu ska jag på allvar se till att balansera energiintag och rörelse och komma dels tillbaka till målvikten 68 kilo som jag hade för 9 år sedan, dels bli hälsosammare. Ett bra mål, eller vad säger du?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0