19-20 mars - Olika lika typ

Torsdagen tillbringade jag i sängen med feber. Det var precis att jag klarade av att gå upp och äta. För äta måste man ju göra för energi och återhämtning. På fredagen däremot blev jag tvungen att ta mig upp.
 
Tidigare i veckan hade mamma och jag kommit överens om att jag skulle följa med henne och Martina till Valla djursjukhus idag. Alfons Katt som Martina fick när hon var tolv år, skulle 18,5 år gammal få flyga upp i katthimlen i väntan på ett nytt liv och jag ville vara ett moraliskt stöd i denna sorgens dag. Men det fick stanna i tanken för det där gick ju helt i stöpet. För min del blev det istället telefonsamtal till VC dit jag snabbt fick en tid på förmiddagen.
 
Jag misstänkte halsfluss på grund av vita beläggningar, men jag fick veta att man inte kan få halsfluss utan halsmandlar. Däremot jag fick veta att det kan finnas lite rester kvar nere i svalget och har man inte fått bort allt som har med halsmandlarna att göra, så kan det ändå inträffa. Eftersom det inte gick att se blev jag skickad in till provtagningen för att ta sänka igen och streptokockerprov. 
Sänkan visade sig ligga på 39, vilket visst tydde på virusinfektion men det var inte streptokocker som tur var. Så jag som hoppats på supersnabbt tillfrisknande med penicillinkur så jag kunde jobba på söndag, fick höra att det inte fanns något annat botemedel än väntan, tålamod och symptomdämpande mediciner. Så det blev Mollipect, hostmedicin till dagen och Cocillana till kvällen - och ännu en kur Naproxen för ryggen. 
 

En välbekant vy känns det som. Det har varit tre besök nu den senaste månaden och det är helt klart tre gånger för mycket.

I dag firades Internationella Downs syndrom-dagen med "Rocka sockorna" som innebar att man skulle ha på sig olikfärgade strumpor. Det skulle symbolisera att vi är alla olika men lika mycket värda. Anledningen till att man firade redan idag istället för lördag 21e som var rätta dagen, var visst att man ville att arbetsplatser och skolor skulle kunna visa upp sitt stöd för andra. Och jag var inte sämre än att jag också ville delta. Gillar olika! Nu är det bara det att jag har bara en typ av strumpor, alla likadana funktionsstrumpor från Stadium, så det uppstod ett litet problem. Det löste jag genom att ha en fårskinnstoffla på mig. Skillnaden var väl att jag var kallare om vänsterfoten, än högerfoten...

Den där omtalade solförmörkelsen uteblev för alla moln. Så typiskt. Jag har bara upplevt en totalförmörkelse som jag minns,och det var i Turkiet eller möjligtvis Tunisien. Bussen stannade i alla fall så vi fick gå ut och kika. Och jäklar vad kallt det var. Man förstår att vi är beroende av solen, du!

På eftermiddagen fick jag ett SMS från Smarteyes att mina glasögon var klara. Ja, det får bli en tur in till Linköping när jag mår bättre. Ser verkligen fram emot att få dom på mig. Och det blir spännande att se om jag fortfarande gillar dom här. Ibland har jag nämligen beställt glasögon lite väl snabbt och ogenomtänkt - och som aldrig blivit använda...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0