16-18 mars - Då börjas det om då

Måndag och tisdag var två deltidsarbetsdagar som gick förvånansvärt bra. Fick parera rörelser och knapra långtidsverkande Alvedon, men förutom det så var det som vanligt.

På tisdagen fick jag dock ringa VC och förklara att ryggen vägrar bli bättre, trots Naproxen mot inflammation på höger sida. Sjuksköterska och läkare konfererade och det slutade med att man höll fast vid ryggskottet och skrev istället ut starkare smärtstillande, morfin, och gav mig telefonnumret till sjukgymnasten i Mjölby.
 
Onsdagen kom och det var inte alls kul att vakna när jag väl hade somnat. Hostan var tillbaka (!) och gomseglet var så svullet att det täppte till luftvägarna så pass att jag fick andningsstopp under natten. Riktigt läskigt, faktiskt. Högläge för överkroppen och öppen balkongdörr funkade väl till slut för jag förstår ju att jag sov ett par timmar på morgonkvisten och lever fortfarande :) Men hostan under natten bättrade på mitt ryggskott och gjorde att jag knappt kom ur sängen. Helt galet!

Och typiskt var att min bordsgrill som jag ropade in på Tradera för 14 dagar sedan var tvungen att hämtas ut senast idag, om jag inte ville att den skulle skickas tillbaka. Jag försökte få förlängd liggetid men det gick inte eftersom det var Schenker, förklarade man på Gulfmacken. Det var något med deras system, om jag fattade rätt. Konstigt, tyckte jag, men det var ju bara att acceptera. Jag valde därför att ta shoppingvagnens underrede och vandra bort och hämta paketet. Och det, jämte Apoteksbesök, blev mina enda projekt den 18e, det. Tyvärr var dom utskrivna morfintabletterna inte på lager utan fick beställas, så jag fick lämna mitt mobilnummer för att få ett sms när dom hade kommit. Det var alternativet till att åka till Mjölby och hämta. Och det fanns liksom inte på kartan. 
 
Efter äventyret på onsdagförmiddagen blev det en hel del soffläge. Det är dock ganska komplicerat att ha jätteont i ryggen och att ha hosta. Jag hostar ju avsevärt mer när jag ligger ner, medan ryggen inte klarar av att sitta... 
 

Det gick i och för sig långsamt till apoteket och macken, men promenaden kändes ändå bra. Jag knöt mina special-pumaskor innan jag tog på mig dom och använde sedan skohorn och fick på så sätt på mig toningsskorna. Den här typen av träningsskor gör att man får jobba lite mer för att ta sig framåt. Det har varit lite diskussioner huruvida den här typen av skor håller vad dom lovar (starkare i ben, rumpa och rygg = fastare rumpa, plattare mage och vältrimmade lår) och jag kan så klart bara prata om min egna uppfattning.
Mina Puma är väldkigt bekväma och känns skonsamma för lederna eftersom dom är rundade och därför lite mjuka att gå i om du fattar. Och ja, du känner skillnad i ryggslut, rumpa, baksida lår och vader mot om du går i traditionella träningsskor. Så för egen del är dom en bra investering som jag gjorde april 2012. Har inte kunnat använda dom så mycket eftersom jag mest jobbat utomlands. Men nu, när det är barmark och jag promenerar här hemma så kommer jag definitivt använda dom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0