15-19 juni - Kattvaktsvecka i Linköping

15 juni
 
Idag flyttade jag temporärt in hos Martina som skulle ta familjen till kusten. Jag skulle vara kattvakt en vecka och tyckte det var mest praktiskt att jag bodde där. Det blev en rolig vecka - som bestod av både arbete på jobbet men också lite inredningsjobb hos i Gottfridsberg. Jag organiserade lite grann, kan man säga.
 

Morgonpromenaden bjöd på solsken idag.


Jag åkte hem efter jobbet som vanligt, med 577:an och pendeln. Hade nämligen ett uppdrag.


Du förstår, jag hade beställt adventskalendrar till barnbarnen och de hade kommit. Så jag hämtade dem och packade lite grejer och åkte sedan tillbaka in till stan.
 

Så kom jag då till mitt tillfälliga hem med blommande syrén och vinbär på gården.


Där blev det pasta och grillkorv till middag... Väldigt vardagligt, alltså.


Detta hem har Boxer som de tagit med till sommarstugan, så jag hade ingen TV på TV:n så att säga. Det fick bli på min mini-laptop, och det gick så klart alldeles utmärkt.


Den ena katten, med det tveksamt trevliga namnet Fisen, kom fram och ville ha kärlek ganska direkt.


Medan den andra, Busen, var lite blyg i början. Men det där löste sig snabbt när jag visade mina roliga kattleksaker med kattmynta i.

16 juni


Morgonpromenaden (i solen igen) blev till en busshållplats på Vasavägen. Idag tog jag nämligen 12:an från stan till jobbet. Tjänade absolut ingen tid utan fick gå från hemmet lite tidigare till och med, än vad jag behöver göra i Mantorp.


Efter jobbet åkte jag till IKEA där jag shoppade loss lite. Bland annat hittade jag en jättefin julbock som butiken haft i skylten för Vintermörker 2014. Den ska få pryda mitt hem 2015, helt klart. Det har blivit mycket julförberedelser den här veckan, du! Undrar vad det betyder?

17 juni

Morgonpromenad, jobb och sedan till Milla för att hämta bilnyckeln. Jag skulle ha bilen idag och köra stora grejer som jag inte kunde ta på min vagn, tänkte jag.
 


Tog en annan väg ner till samma busshållplats som igår. Man måste ju variera sig lite på väg till jobbet.


Efter jobbet tog jag bussen till US där jag gick upp till Milla för att få bilnyckeln. Ville rensa på större grejer från mitt hem. Bland annat skulle mitt katt-klätterträd med till Martina. Det stod ju bara och samlade damm hos mig nu. Ganska dumt!


Fick tipset av Annette som sitter i receptionen på US, att jag kunde gå genom skogen bort till Djurgårdsgatan, så jag testade den vägen. Och den var ju jättebra och suveränt nära. Ska jag flytta in till Linköping ligger Eskadern nu väldigt bra till nu.


När jag lämnat tillbaka bilen gick jag genom stan hem. Det blev ett pit-stop på Burger King för ett junior meal.
 

Bus kom fram och kolla in den nya kattlådan med dörrmatta, som också fick åka med från Mantorp. Köpte ju allt jag behövde för den där lille katten som jag valde att boka av. Kul att det ändå kommer till användning i familjen.
 

Och båda katerna var galna i leksakerna med kattmynta. Precis som det ska vara!

18 juni

Började morgonen med en ny promenad till busshållplatsen vid Sveriges riksbank för att vidga vyerna lite. Att obsa områden sitter i. Det är roligt att veta vad staden har att visa upp. Och det finns mycket spännande i Linköping har jag upptäckt.
 
Efter jobbet promenerade jag "hem". Det tog en dryg timme men det var nog mest för att jag fotograferade hela vägen hem genom universitetsområdet, Valla och skogen i Gottfridsberg.

På kvällen följde jag Milla och Naima till stallet i Rappestad. De skulle hälsa på Jenny och hästarna. Hon hade avslutning med hästhoppning denna afton. Det blev en lång men rolig dag.



Det blev ny väg till ny busshållplats denna morgon.


Det var en fin promenad "hem", bland grönska och monument.


Jag skulle få skjuts hem till Mantorp innan stallet. Därför tog jag med mig min julbock som fick sitta mellan Naima och mig.


Elton skulle på kalas, så han fick inte följa med oss i bilen den här dagen.


Det fanns gott om vattenpölar (och lera), något som alltid är poppis hos små barn. Helst ville Naima gå i alla pölarna som fanns på stallbacken.


Efter att ha väntat på Jenny en stund så kom hon och vi följde med in i stallet. Nu skulle Naima klappa hästar!


Först Owen, största hästen i hela stallet.


Sedan var det Simon.


Och på Mambo blev det inte bara klappa utan även borsta!


Vi bänkade ner oss på parkett i paddocken och tittade sedan på Jenny och hennes kurskamrater på hästhoppningen. Min bylsiga jacka ser ut att klämma ihop stackars Naima men jag kan informera er om att den är stor men väldigt mjuk plus att denna position var högst tillfällig.

 
19 juni

Så kom årets midsommarafton. Hade från början inget planerat men det blev besök i Lambohov hos x-svärmor tillsammans med x-maken och x-svågern.
 
På eftermiddagen tänkte jag flanera på IKEA- Hade googlat på öppettiderna och fått fram att det var öppet idag Men tji fick jag! Det var ju väldigt stängt, kan man säga. Det blev Ica Maxi istället. Funkade det också.


Hade lite marginal på väg till bussen och svängde in på Linköpings griftegård. Gillar begravningsplatser. De gamla stenarna med yrkestitlar, blommorna, spännande gravstenar med olika former.


Tog 12:an som vilken vardag som helst just nu. Men idag skulle jag åka lite längre.
 

Svenska jordgubbar på midsommar hör högtiden till! Hade med mig dyraste jordgubbarna någonsin. Två liter för 126 kronor. Men det var de värda.


Jag trodde jag skulle vara först, men det stämde ju inte alls, det. Både Per och Mats var hemma hos Berit när jag kom.


Insisterade på att handvispa grädden till jordgubbarna.


Midsommarbordet blev dukat inne idag. Det var kallt och regnigt ute.

Jonzon var så klart med.


Och så Tess förstås.


Lämnade Lambohov till förmån för Tornby efter lunchen.


Övergiven IKEA-parkering. Men jag gick ju över till Maxi och kunde gå runt och handla lite annat.


Solen kom lite senare på kvällen. Det var ju trevligt.


Bytte gardiner till mina gröna panelgardiner, Matchande kattskålar stod på byrån och mikron som stått där flyttade jag till bänken vid spisen.


Och så klädde jag om de svarta stolarna med "trä"-vaxduk som jag hade köpt på Maxi.

Så var även midsommarafton över, tillika vardagarna denna vecka. I nästa inlägg är det helg, folket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0