30 november - Runt i Wadi rum

Så var då sista rundresedagen här. Från Petra ner till Wadi rum och därifrån ner till Aqaba och Tala bay. En härlig dag i både solsken och värme!
 

Redan efter frukost på Beit Zaman (hotellet i Petra) såg det ut att bli en härlig dag.


Vy över Petraområdet som vi besökte igår.

I Wadi rum väntade fyra jeepar på oss. Och liksom förra veckan var det några som väldigt gärna ville rida kamel så det ordnade vi ju så klart.
 

Efter två fantastiska timmar i den terrakottafärgade öknen, var vi tillbaka vid Visitor center och åkte vidare mot Aqaba.

I Aqaba tog jag den vanliga orienteringsturer på cirka en timme och därefter väntade lunch i Tala bay och Marina plaza.


En av slaktarna skyltade med att man hade både ko, get och kamel till salu. Och jag längtade snabbt tillbaka till kamelbiffarna som kocken på Bordiehn's Restaurant i Ali Baba bazaar i Hurghada lagade 2008/2009. Undrar om jag skulle bli besviken om jag åkte tillbaka? Det är ju inte helt otroligt att man har bytt kock...

Lite mer än ett dygn hade nu gästerna på egen hand. Ingen väckning imorgon och heller inga uflykter schemalagda. Jag hade dock bestämt mig för hur mitt program skulle se ut. Jag skulle vara med gästerna på stranden imorgon och hålla utkik efter drakfiskarna så ingen simmade in i någon av dom. När det började blåsa ordentligt på kvällen kunde jag bara hålla tummarna för att det skulle gå vägen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0