23 november - Promenad med funderingar om framtiden

Det blev en ny promenad ner till souken idag. Och det blev en del funderingar om hur 2015 kommer se ut.
 

Innan jag gick testade jag om jag kunde få ihop sjalen på egen hand. Och jag blev rätt nöjd. Men nej, jag hade inte på mig den ner till stan, även om jag funderade på det i ett hastigt ögonblick.


Det byggs en hel del. Inte så konstigt eftersom Amman tillhör en av världsstäderna i Beta minus-gruppen där även Abu Dhabi, Hanoi och Riga ingår. (Stockholm hittar du i Alpha minus-gruppen, ifall du undrar.)


Jag tog vägen förbi nya kulturcentret. Tyvärr hade de inte slagit upp portarna ännu men det är på G.


Idag letade jag efter närmaste vägen ner till souken.


Jag tog vägen förbi välbevakade parlamentet men jag kunde ta ett kort in mot byggnaden.


Vägen gick förbi Ammans blå moské, som egentligen heter kung Abdullah den förstes moské.


Och granne med blå moskén ligger två andra samfunds kyrkor.


Så kom jag då ner till souken. Ganska nära romerska teatern ligger ett Nymfeum i ruiner så det får ni bilder på idag. Det tog en dryg timme ner så totalt var jag ute och trampade tre timmar, för jag valde att gå hem.

När jag kom tillbaka till hotellet bad jag att få en kopp kaffe - och så kom man in med en hel kanna. Dessutom tyckte personalen att jag skulle väl ändå ha en kaka till och kom med kakor, vaniljpudding och chokladpudding från lunchserveringen. Tyvärr kunde jag inte äta allt eftersom det bara var en massa sött, men det var ju väldigt snällt tänkt. 
Middagen åt jag på hotellet innan jag gick och la mig för att fundera på vad morgondagen skulle innefatta. Jag kan ju avslöja att det blev en dag på hotellet med datorn i knät. Så det finns inget blogginlägg från 24 november. Däremot hittar du ett från den 25:e för då var det dags för min sista rundresa i Jordanien i år - och som det ser ut även på obestämd framtid. Det finns bara tre rundresor ute för Albatros längre fram i vår och dom har Daniella fått. Mig vill dom ha i Kroatien igen men inte förrän i maj månad. Det är alltså fyra månader utan intäkt. Resebranschen har fått sig en törn av allt kaos och alla krig som råder i omvärlden och det märks på uppdragen. Lite jobbigt, men kanske är det en vink om att jag ska göra något annat i fortsättningen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0