22 november - Promenad till souken

Idag valde jag att hitta en väg ner till souken. Jag gjorde ett par avstickare så det tog lång tid innan jag kom ner.


Jag lämnade hotellet vid nio-tiden.


Det tråkiga i Jordanien generellt är att trottoarer är till för allt annat än gående. Som gångare är man hänvisad till mycket trafikerade vägbanor många gånger och det känns inte alls bra för bilarna kör fort. Det rör sig om decimetrar ibland när man går. Men nu hade jag ju bestämt mig för att gå ner till gamla stan så det var ju bara att bita ihop och se sig för.


Jag tog svängen runt idrottsplatsen som jag kan se från mitt hotellfönster. Här är ingången till Paralymics träningsområde.


Idag kom regnet och det med besked. Jag fick söka skydd under ett tak utanför en moské på Haroon al-rasheedgatan och gå med regnponchon på ett tag. Tur jag hade med mig den.


Lite längre upp hittar man entrén tll Ammans fotbollsstadion.


När jag kom till nöjesfältet började jag känna igen mig. Den här vägen åker vi ibland in i Amman när vi kommer norr ifrån.
.

Nu hade jag kommit in i den moderna delen av stan med vanliga butiker.

Jag hade fått ett par skjortor av en gäst och dom var jag och levererade i en second handbutik. 

Plötsligt hade jag citadellet framför mig. Jag stannade och tog ett foto över romerska teatern och i förgrunden ser du hur man har brett ut vindruvor och torkning. Nu hade jag bara att gå runt och nerför backen, så var jag framme i souken.
 
Jag fick in i en av butikerna med abayor och lät mig bli fotograferad i min turkosa abaya som jag önskat mig.

 
Och jag hade verkligen tänkt välja turkost för det är den jag har pratat om länge. Men så hittade jag en annan i rött - och kände direkt att DEN ska jag ha. Och visst passar den här bättre nu när det snart är jul och allt.

Sammanlagt gick jag fem timmar så jag var rätt mör i fötterna. Jag hittade en pizzeria som hade vin på meny, något som är väldigt ovanligt nere i souken och efter densena men goda lunchen valde jag att ta taxi hem för att fundera över vad jag skulle hitta på imorgon. Kanske hitta en annan väg att gå, för nog är det trevligt att promenera alltid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0