2 januari - Stationsvarvet

Igår blev en återhämtningsdag. Samtidigt bestämde Milla och jag att vi faktiskt skulle åka till Ullared på lördagen. Det hade varit lite osäkert.

Men idag var jag inte inne hela dagen. Jag hade redan före jul bestämt mig för att börja promenera och ville hitta lite olika turer. Och promenad på barmark är alltid lika trevligt. Så idag blev det en första promenad och jag hittade lite bra ställen för hundträning.

Jag har blivit så himla sugen på att skaffa och träna hund, förstår du. Sedan mitten av december har jag titttat på annonser och faktiskt mailat fem annonsörer på Blocket. Tre svarade aldrig och jag kan inte låta bli att undra varför man sätter in annonser och inte svarar, alltså. Om alla valpar är sålda tar man väl bort annonsen. Och om det är någon/några kvar borde man väl vara intresserad av att veta mer om den som är nyfiken och ställer frågor, eller hur?
Två väldigt trevliga pratade jag ändå med per telefon. Men den ena hunden ena hängde ihop med en väldans massa pälsvård insåg jag, och den andra var en unghund som bott i hundgård ett halvår. Men det kanske är så att livet talar om för mig att jag inte ska köpa någon hund, tänker jag. Jag får kanske be Per om lov att låna Jonzon istället. Men promenera kan jag ju göra oavsett hund som sällskap, eller inte. Och jag hade ändå hund i bakhuvudet på min promenad som går under namnet Stationsvarvet numera.
 

Vid ristippen hittade jag bra stenar att hoppa upp på.


En bit längre bort hittade jag en stock att balansera på och hoppa över.


Här blir bra att leta efter saker.


Här kan man träna allt möjligt eftersom det är plan mark. Ja, det var en intressant promenad med mycket potential.


På kvällen letade jag upp Ullaredspåsarna och ryggsäcken med pall. Sistnämnda använde jag inte en enda gång utan den var mest i vägen när vi väl var där. Men jag tänkte att, eftersom jag var rätt matt efter att ha legat sjuk kunde det vara skönt att ha garanterad sittplats.

I ett mycket hastigt ögonblick fick jag för mig att baka LCHF-bröd. Det var ett övergående fenomen och dom var rätt tråkiga. Och när jag skriver det här (29/1) så är sådana idéer som bortblåsta.

Och så var det den utlovade prognosen för januari. Några saker att notera för senare reflektion är:

I början av januari - bra tid att starta nytt företag eler utveckla en hobby, att hitta ny eller odla gammal romans samt hitta på något roligt där barn är inblandade. Mellan 5e och 13e dyker jobbmöjligheter upp, CV skickas ut, volontärjobb övervägs, gamla vänskaper tas upp och kanske nya dyker upp, stora drömmar visar sig. Runt den 13e är det bra att vara lite avvaktande om en ny relation uppenbarar sig då den kan innefatta besvikelse. Runt den 20e kan jobberbjudande komma och det kommer en tid för hälsofunderingar plus tankar om vad som är nästa steg vad gäller jobb. Runt den 28e har jag mycket energi men behöver ta det lugnt.
Ja, folket, nu är det bara att se vad det blir av den här månaden då. Det låter ju spännande, helt klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0