18 november - Lilla Petra, Wadi Rum Aqaba

Vi startade vår avresa när det var ljust ute. Klockan var halv åtta och vi skulle börja morgonen med ett besök i ad-Beidha (lilla Petra).
 

Solen börjadet gå upp när vi lämnade vårt hotell.


Ett stopp vid nabateéernas cistern är ju ett måste.


Det var tyst och lugnt i ad-Beidha idag

Från Petraområdet körde vi söderut och idag skulle vi nästan så långt söderut som det går att åka i Jordanien.


Vy över Petraområdet som vi besökte igår.

Efter en mellanlandning i Wadi Rum åkte vi ner till Aqaba och Tala bay, där vi checkade in på resans sista hotell, Marina Plaza.


Petroglyferna som thamuderna har ristat in med en massa kameler. Inte så konstigt eftersom dom anses ha varit kamelförare.


Jag valde att stå och titta på när nägra gäster klev uppför en av sanddynerna.
 

Ut i jeep två timmar och fyra stopp. Idag var det sju som väldigt gärna ville rida kamel, så det ordnade vi.


Vi åt lunch i lägret med namnet Jabal Rum. Enkelt men gott, tycker jag. De visade oss att man kunde bo över i ett femstjärningt tält. Någon som blir sugen?

I Aqaba tog jag en timmes promenad i souken, Några av gästerna hade uttryckt en önskan om att få köpa kryddor så vi gick vägen förbi "min" kryddbutik. Alla var inte lika entusiastiska över besöket dock, men har man lovat så har man lovat.
På kvällen tog jag en kvällspromenad ner till hamnområdet för att därefter äta middag. Den här dagen fick gästerna gå och äta när de hade lust. Själv hade jag lust klockan halv sju men det var jag ensam om.


Utsikt över marinan.


Vy mot poolområdet och restaurangen
 
Jag hade med mig snorkelutrustningen den här omgången. Min plan är att jag ska ner och snorkla i Röda havet imorgon. Hoppas jag får se lite skorpionfiskar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0