11 december - Intervju, guldskor, luciafirande och utvärdering

Hoppsan! Nu kom visst dagarna i otakt. Den 12e blev publicerad för den 11e. Aja. What ever, här kommer inlägget från 22 december.
 
Fullspäckad dag med shopping, anställningsintervju, dagisbesök och vintest.
 

Efter anställningsintervjun gick jag och köpte dom här jättefina tofflorna med guldprickar på hos Nilsons. Dom ska "ge" mig pengar, tänkte jag. (Och säljjobbet fick jag - men jag valde efter ett par dagars funderande att tacka nej. Men tofflorna kommer jag garanterat att få användning av ändå)  I Trädgårdsföreningen hittade jag en jättebra skylt för fotografering av tofflorna. Vad säger ni? Är dom inte fina?


Anledningen till att jag var i Trädgårdsföreningen var för att jag hade bestämt med Milla att följa med till Eltons och Naimas dagis och se på deras Luciatåg. Det blev trångt i lokalen av alla vuxna och syskon.


Det var ett jättefint luciatåg som fördes fram som en saga av en av fröknarna. Och i sagan kom så alla vanliga luciasånger. En kul idé. Det jag tycker är trist är att det är totalt fotoförbud på dagiset.
Det råder generellt fotoförbud på förskolor i Linköpings kommun sedan sommaren 2011 med motiveringen att man ville skydda barn som har skyddad identitet. Man ville med beslutet hindra att dom barnen okontrollerat skulle hamna på Facebook, bloggar eller i andra sociala medier. Men det står också i kommunens beslut att, om man som förälder (eller mormor då´ra) vill fotografera så måste man be om personalens tillstånd och följa anvisningar om hur fotograferandet ska ske. Det var ju synd att jag inte visste det för jag frågade inte ens om jag fick fotografera bara Elton och Naima och att dom kunde få se bilderna efteråt. För som du säkert förstår hade jag gärna tagit kort på Elton och Naima när dom stod där och sjöng (och busade) för att kanske kunna använda det i en fotobok. Nu får vi nöja oss med busbilden i hallen när vi klädde på oss för att gå därifrån.

På kvällen hade jag ett rödvinstest. Det stod mellan Blåbär 100%, som ska vara det bästa rödvinsalternativet utan alkohol, och enklare rödvinet med alkohol Mauro Primitivo Alberello. Och jag är ledsen att säga det, men det Mauro vinner, by far! Blåbär 100% är lättdrucket - som juice. Visserligen fylligast ibland alkolholfria alternativen men inte smakar det vin, inte. Så är man ute efter smaken av vin får man vackert hålla sig till dom med alkohol. Det gör ju att man får begränsa sin konsumtion. För det bästa med alkoholfritt är ju att man kan dricka till maten varje dag om man vill, utan att skaffa sig problem...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0