28-29 januari - Fertil-ish

Dagens stora nyhet torde väl vara att:
1. Cytologprovet var normalt och
2. Hormontestet visade på fortsatt österogenproduktion, något som gör att jag ska fortsätta äta p-piller eftersom jag fortfarande kan vara fertil. Hormonet tillverkas främst i äggstockarna från puberteten och hade jag varit klimakteriet hade produktionen minskat,.för att så småningom upphöra. (BTW. Klimakteriet är åren före och efter menopaus, en tidsperiod på tio till femton år då kvinnans kropp anpassar sig till de nya hormonförändringarna.) Spännade!



Läste på 1177 något uppmuntrande för framtiden, nämligen att Kvinnor som motionerar minst en gång i veckan mår bättre, både psykiskt och fysiskt, än de som inte gör det under klimakteriet. Och nu har jag ju börjat promenera och på FB såg jag en utmaning som jag ska vara med på. Eller tre utmaningar är det, faktiskt., som jag har nappat på under februari. Plankan, som jag ju redan varit med på en gång tidigare, crunches och squats. Det ska blir roligt. Behöver liksom en spark i baken med träning hemma och det här är ju en bra motivator.

Idag blev det den där kycklinggrytan med curry till lunch. Jämrans gott, du!

Både igår och idag transkriberade jag. Det har blivit så mycket i januari att jag kan fakturera och klara min månadsbudget. Vore ju roligt om det rullar på men för säkerhets skull jag skickat ut ett par CV för jobb som verkar kul. Vi får väl se vart det landar, det där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0