27 januari - Bland kyckling och gris

Då var det veckans protein som jag skulle laga lite middagar av. Det blev tre kycklinggrytor och vitlöks- och chilimarinerade skinkstekskivor med tre olika såser.


Men en sak ska jag berätta. Jag köpte färdigstrimlad kycklinglårfilé och det skulle vara 600 gram. Varje gryta skulle alltså väga 200 gram. Men se det var inga 600 gram. Det slutade på runt 570. Det där paketet kommer jag verkligen aldrig att köpa mer. Kände mig faktiskt lite lurad. Men tre marinader blev det, en med chili och curry, en med grillkrydda och en med madeiravin. Den här veckan åt jag currygrytan och frös in dom andra. Hade rester från förra veckan som jag inte frös in och som måste ätas upp.


Tre grytor fick koka ihop idag men tyvärr blev det bara en portion av varje. Nästa gång köper jag 1 kg ostrimlade kycklingfiléer istället. Det kostade att vara lat den här gången.
 
Skinkssteken skar jag i skivor och marinerade ett par timmar. Dom blev kanske lite väl kryddiga för jag svettades ymningt när jag åt hahaha. Men hellre att det smakar något än inget alls.
 
Tre olika såser gjorde jag på min gräddbuljong. Dom baserades på Madeira, svamp och soltorkade tomater. Det blir lite blandat ris och stekt potatis till det här proteinet, är tanken.

Det är en lite kul utmaning det här att trolla med pengar och mat. Och så klart har jag ju grönsaker till eller som mellis. Och nästan varje dag dyker två Lindorkulor ner i strupen. Vore ju synd att låta dom bli gamla, eller hur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0