23 februari - M <3 Febernedsättande

Kl 06.00 ringde jag och sjukanmälde mig. Det kändes väldigt tråkigt, men nu var det så iallafall. Man går inte och jobbar bland folk med feber och våldsam hosta. Det är inte okej.

Två timmar senare ringde jag VC. För under natten hade jag fått, inte bara värre pipljud och rosslanden utan även ont i vänsterörat. Inte alls bra. Men samtidigt hade inte febern stigit utan höll sig på någon slags acceptabel nivå. Vi bestämde att jag fick börja med febernedsättande som också tog hand om onda örat och valet föll på Ibuprofen som är lite antiinflammatoriskt och så skulle vi höras av imorgon och det inte blev bättre.
 
Men idag kunde jag inte bara ligga i sängen och kurera mig. Nej, idag hade jag tyvärr två måsten att ta tag i. Först hade jag ju en deadline. Så tack vare just Ibuprofen kunde jag sitta upprätt och slutföra mitt uppdrag och skicka iväg det. Där har du fördelen med att jobba hemma, oavsett hälsostatus. Att sitta still vid datorn och skriva kan man göra trots feber och hostattacker och order att ta det lugnt. Du smittar ingen och det går bara långsammare och man kan väl inte påstå att datajobb är speciellt fysiskt och vilt, va. Men det där får en ju att tänka till lite grann. Jag gillade inte att behöva sjukanmäla mig idag.
 
Sedan fick jag bli en aaaning fysisk när jag var tvungen att tillaga en bit falukorv som annars skulle hamna i gröna påsen. Det blev (som vanligt) Stroganof av den men den hamnade i en burk medan jag valde att äta värma en barnmatsburk med fisk istället.
 

Invigning av min gjutjärnsgryta fylld med gräddig Korv Stroganof.

På eftermiddagen ringde det på dörren. Det var min moster Kerstin som varit jättesnäll och handlat åt mig. Hon kom med kaffe, mjölk och körsbärstomater, minsann. Hur snällt som helst. Nu visste jag att jag skulle få morgonkaffe imorgon också.
Jag brukar ju veckohandla måndagar men det fanns inte ens i tankevärlden att göra det idag. Men i morse tog kaffet och mjölken slut och snart skulle mina små tomater också vara slut. Och jag räknade inte med att kunna handla förrän kanske torsdag eller fredag. Det hade inte varit bra för tillfrisknandet att inte får sin vanliga frukost :)

Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Gott!

Svar: Ja, Stroganof är en favvo :)
Maria

2015-02-26 @ 11:55:16
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0