19 januari - Mycket på G idag

Vaknade först tjugo över fyra men kände att jag nog kunde ligga kvar ett tag till. Och det där, ett tag, blev två timmar! Och vad resulterade det i? Ingen frukost på Scandic med Alice, faktiskt. Men det var ju inget livsavgörande så vi flyttade den bara till nästa måndag istället. Resten av dagen blev dock som planerat.
 
Gynekologen kl 10.30. Sen en promenad till Garnison där jag fick räkmacka och hade datakurs hos mamma och Björn. Därifrån fortsatte jag för att hämta Elton och Naima på dagis och vara barnvakt hos dom tills Milla kom hem. Avslutningsvis stod veckohandling på programmet och det gjorde jag på Hemköp.

Det blev rundvandring på dagis först och när kläderna väl var påtagna (och Eltons hjälm var, efter önskemål, satt på huvudet) begav vi oss sakta dårifrån. Det tar väldigt lång tid att gå 200 meter när det finns en mssa roligt på vägen hem. Jag tror det tog oss 45 minuter. Vi hann fika och leka en stund innan Milla klev in genom dörren och jag kunde gå och veckohandla.


På väg mot resecentrum ringde telefonen. Det var från en transkriberingsfirma jag spontansökte till i december. Nu visade det sig att dom behövde hjälp. Det var bara ett litet aber. Dom ville anställa på 40-50% och ville att jag skulle sluta frilansa för andra. Men som frilansare kan jag ju ta uppdrag även om jag jobbar med andra. Mer osäkert fast samtidigt flexibelt mot en anställning visserligen men, ja, det där fick jag meditera på. Och det gjorde jag och kom under natten fram till att jag skulle tacka nej. Jag chansar och fortsätter frilansa.
 
När jag kom hem började det snöa - igen. Och det vet ni ju vad jag tycker om det så det behöver jag kanske inte tjata om, tänker jag.
 
Min dag innefattade veckohandling på Hemköp med en utmaning att fixa olika varmrätter för 368,24 baserat på 1 kg falukorv, 0,5 kg kalvfärs och 0,5 blandfärs samt 120 gr kalkonskivor. 
 
Och det här lagade jag till mellan 19-25 januari.

Stekta (lätt frasiga kan man säga och som jag föredrar) falukorvskivor med min goda potatissallad
 

Köttfärsgratäng på blandfärs


Köttbullar på blandfärs och potatissallad


Ugnsbakad falukorv med isbergssallad


Falukorvsgratäng med potatis och broccoli


Spicy tacos på kalvfärs


Kalvfärsbiff och potatismos med persilja

.
Stekta falukorvskivor (inte lika frasiga som tidigare) och pasta

Köttfärsgratäng med spiralgurka
 

Korv stroganof med pasta och så blev det en omgång serverad med råris men det glömde jag fota. Jag tror du överlever ändå :)

Kalvfärsbiff med hamburgerdressing och potatismos. Det jag inte har med här är en ostomelett och en tomatomelett. Och som du förstår svalt jag inte en endaste sekund följande vecka. Nu klurar jag på vilka protein jag ska välja till nästa veckohandling. Det får nog Matpriskollen avgöra, skulle jag tro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0