15 januari - Kontoret

Det är så himla skönt att gå upp tidigt på morgonen, jobba och vara klar till runt lunchtid. Det innebär ju att jag har både eftermiddagen och kvällen helt fri och jag kan göra vad jag har lust med. Kanske enbart TV-tittande, en tupplur, handla, träffa familj och vänner, göra viktiga besök eller något annat.

Jag har haft bra med uppdrag december och januari som gör att jag inte är speciellt stressad över ekonomi (än) även om jag nog behöver se över budgeten. Har laddat ner en app som hjälper mig att ha koll på ekonomin och januari har ju rusat iväg på grund av besöket på Gekås. Jag har spenderat långt över budget den här månaden redan, kan jag säga.
 

Sängen ihopfälld, soffan redo, datorn igång och frukosten serverad till en nyduschad transkribent iklädd mysdress av velour. När håret är torrt blir det, som vanligt, knut på huvudet resten av arbetsdagen.

Numera använder jag ju HDMI-kabeln så jag kan använda TV:n som skärm när jag transkriberar. Väldigt skönt för nacken som jag började få ont i på grund av dålig arbetsställning. Och ännu bättre blev det när jag kom på att Per gav mig ett databord förra julen och som jag upptäckte passade perfekt i knät. Med stöd av bordet gör det att jag har väldigt bra handledsvinkel och kan skriva hur länge som helst utan att få ont i handlederna. Nacken och handlederna har varit det värsta ur ergonomiskt hänseende. Annars är arbetsställningen förvånansvärt bra i soffan. God arbetsställning, lite vift på vristerna då och då och en längre paus en gång i timmen som startar med höftfällning för att dra isär nackkotorna gör att man räcker länge, har jag märkt.
 
Monterat HDMI-kablen och kopplat in dataskärmen på TV:n. Bara att köra igång då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0