8 augusti Vän-lunch och Stan vid Stångån

Kanske minns du ett inlägg för två år sedan, från Pythagorio vid den här tiden, när jag hade en speciell fest? (http://mariagraube.nu/2013/july/20-juni-tacoparty-med-narmaste-vannerna.html)

Idag hade jag en igen för jag hade så tråkigt. Och när man har tråkigt behöver man liksom pigga upp sig själv med något galet, eller hur?

Sagt och gjort. Efter ett besök på Systemet där jag köpte en liten flaska rödvin, lika liten mousserande vitt och mellanmörk öl, började jag laga till tidig lunch.



Och efter att ha lagat mat och dukat upp lite snyggt kom alla på besök...
 

Maria: äter fisk ibland men dricker sällan något annat än vatten till maten utan tar sitt efteråt, och då blir det rödvin.


Caroline, föredrar fisk och gärna ett glas vitt till

Graube: köttätaren som helst dricker öl

Efter en trevlig lunch åkte jag på äventyr in till Linköping för att återigen sondera terrängen runt en lägenhet som var ledig. Den här gången i Duvkullen. Det känns lite som att jakten på ryggsäcken har gått över till jakten på lägenheten...


Gick av vid Spångerum, ett namn jag aldrig hade hört talas om. Så hette det inte när jag gick på Munken i alla fall.


Spatserade förbi närmaste busshållplats som ligger på Munkhagsgatan.


Och här låg lägenheten. 


Härliga omgivningar som skall erkännas var okända för mig. Extra roligt var rådjuret som stirrade tillbaka på mig när jag fotade det mellan träden 20 meter från ena höghuset.

Jag bestämde mig för att gå längs med Stångån till stationen, och det blev en lång, mysig promenad förbi Emmalund, badet, Tannefors slussar och bort till Resecentrum. Här kommer fotokavalkaden.




Så var denna äventyrsdag över. Imorgon var planerna att fota vid vätterns strand - om vädret motiverar mig förstås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0