15-16 augusti Helg och 10 dagar kvar

15 augusti med jobb och tvätt
 
Förmiddagen ägnade jag på Teknikringen. Och eftersom det inte går några bussar till Vikingstad på helgerna blev det en tur ner till Resecentrum för att vänta på pendeln.


Ännu en snoddlös dag med långt hår i blåst.

 

Efter att ha tvättat blev det ett glas rosé (Spring Village) och en tapastallrik bestående av soltorkad tomat, brie, mjölkost och salami. Inte dumt alls!

Idag är det bara 10 dagar kvar tills jag åker till Teneriffa. Känns något overkligt. Man borde väl kanske fundera på att lägga fram grejer till resväskan då?

 
16 augusti 
 
Först kalas hos Naima som fyllde tre år. Det blev en hel del Frozen och Kitty i samlingen.
 


Fick skjuts av mamma och Björn till Hovetorpsgatan efter kalaset. Det var dags att kolla en lägenhetsomgivning igen. Denna gång i Österberga. Det var en etta på nedre botten med altan för straxt under 3000. Okej, en tusenlapp mer än jag ger nu och dessvärre inflyttning redan 1 september något som kunde göra att jag hade tre dubble hyror framför mig. Men man måste ju ge det en chans.

Huset byggdes samma år som jag föddes (1962) och var en del av det så kallade Miljonprogrammet. För dig som inte var med när det var aktuellt så handlade det om socialdemokraternas mål, att på tio år bygga en miljon bostäder för att avhjälpa den akuta bostadsbristen, avskaffa trångboddheten och höja bostadsstandarden. Det är sedan dess ett uttryck för svensk bostads- och byggnadspolitik åren 1964-75. Tyvärr följdes bostadsbristen av överskott, så 70-talet blev tungt när den här typen av områden fylldes av tomma lägenheter, vandalisering och sociala problem och därmed fick dåliga rykten. I Linköping är Berga, Ryd och Skäggetorp tre områden av den här typen där ryktena fortfarande hänger i sig tyvärr. (Ekholmen, som också var en del av Miljonprogrammet, ligger nog lite bättre till upplever jag.)
 

Vore ju inte så dumt med altan så klart.

Vandrade runt lite i området och gick sedan ner till Resecentrum. Till stan tog det typ 25 minuter att gå.


Berga var en lantegendom och här ser du huvudbyggnaden från 1800-talet. Den kallas för Berga slott och inhyser idag områdets fritidsgård.
 

Berga centrum med Ica Supermarket - perfekt för Ica-kortet!


Vandrade längs Tinnerbäcken och jag får erkänna att jag har snöat in på det där med att bo nära vatten.

Efter att ha passerat vattentornet gick jag Bergdalsgatan ner, vidare förbi Folkungavallen och från Tinnerbäcksbadet tog jag bussen ner till stationen för att åka hem. En klart trevlig promenad men att flytta till den aktuella lägenheten tål att tänka på...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0