29 augusti - Med en röst men utan lapp

Idag hade jag glädjen att förtidsrösta. Röstkortet kom i tid den här gången. Det kändes väldigt bra. Bor man i en demokrati har man rätt att rösta och jag personligen anser att det är en skyldighet för att odla demokratin.
Sverige är ett av 25 länder som anses vara fullvärdiga demokratier av världens alla 245. Trots att vi halkade ner från 1a platsen till 4e efter riksdagsvalet 2010 på grund av ökad främlingsfientlighet, att Sverigedemokraterna valdes in i riksdagen samt problem i öppenhet och partifinansiering, borde vi vara stolta att vi har det som vi har det.

Jag hade lite problem med att veta vart jag skulle lägga min röst, även om jag hade ett litet hum. Jag gick därför ut på Valkompassen och svarade på en massa frågor i en kvart, och blev sedan förvissad om att det skulle bli det jag hade trott. Med denna förvissning cyklade jag iväg till macken med mitt röstkort och röstade!


La en röst i varje kuvert (stat, kommun och landsting).


Jag valde sedan att ta pendeln till Mjölby för att handla. Men det hade ju varit bättre att ta med lappen som satt kvar på datorn där hemma.
 

Det blev lite fullt i shoppingvagnen med saker som jag inte fann på min lista när jag kom hem. Däremot glömde jag saker som faktiskt STOD på min lista. Bra jobbat där!


Det var ju bara att föra upp det glömda till nästa veckas shoppingrunda och gilla läget.


Jag var förresten inne på systemet och pratade alkoholfri öl och blev rekommenderad Störtebeker. Nu står den på kylning i kylskåpsdörren. Den ska jag ta till någon stekt korv, tror jag. Och det blir när det blir...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0