25 augusti - Huvudet är tillbaka

Idag seglade vi mot Bol och under ännu en klarblå himmel blev det badstopp med nyfångade, grillade sardiner till mellis som kapten Tom bjöd på.


Bikiniöverdelen har nu sett sina bättre dagar. Av saltet har en del av tyget vid spännet luckrats upp och försvunnit och lämnat ett nät kvar bara. Dags att hitta ny kanske?


Kapten Tom bjöd på grillade, nyfångade sardiner idag men jag förklarade att jag gärna avstod.


Men faten rensades snart av glada gäster.

Som traditionen bjuder seglar vi bort mot stranden Zlatni rat och som vanligt åkte allas händer upp i luften under ett Tjohoo och kapten Toms tutande, för att hälsa på de som låg på stranden. Idag var det lite mer speciellt, för matroserna Kiki och Ante tog ribbåten in till stranden för att bjuda två vackra flickor på ett glas vin. De blev kvar på stranden medan vi andra tog Seagull till Bols hamn. Lite roligt!


Hela gruppen var med på tilltaget, vilket var riktigt, riktigt roligt! Alla händer var i luften (förutom på oss som fotade eller filmade). Härligt med gäster med humor och som vågar bjuda på sig själva. Det blev många skratt.

I Bol tog jag min promenad bort mot Zlatni rat där de flesta gästerna använde sina badskor och badade från stranden. Här, en liten fotokavalkad från den promenaden.


El-sparkcyklar var något nytt. De stod parkerade nära det lilla tuff-tufftåget.


Till min stora glädje hade den lilla badflickan fått ett nytt huvud.


Ett nytt skulpturfoto får du idag, i form av Lerkrukan.


Ingen skulptur visserligen men en bra sak - man försöker hålla efter slarviga hundägare här.
Vid Zlatni rat var det som vanligt febril aktivitet.
 

På väg tillbaka till hamnen i solnedgången, noterade jag att Badflickan fått på sig en sweatshirt. Det var snällt.


Vid honungen på grönsaksmarknaden fanns det inga bin, men väl getingar och även om jag inte tycker om dom så fick en vara med på bild idag.


Jag var lite sugen på att gå på utomhusbion men att orka stanna uppe till 11 var utom räckhåll. 


Vi gjorde ett litet kort studiebesök vid Bols vinprovarlokal. Här kan du prova vin per glas. Men ska du prova fem viner som vi gör i Korcula springer priset iväg till mer än dubbelt så mycket mot vad vi betalar där och du får inga tilltugg. Men lokalen är fin och vi passade på att kolla magnumbuteljerna som levereras i träboxar och några gick på utställningen.


"Glasscentrifug" - fast den går inte så fort utan glider runt mer för allmänt beskådande.


En gatukonstnär målade av foton riktigt bra på hamnpromenaden.


Det är ju smart att använda muren på det här sättet, med dynor och monterade bord ut mot havet.

På väg tillbaka till båten efter middagen försökte jag fota musiktrion i färg men lyckades bara i svartvitt, så det fick bli det istället. Man måste ju vara lite flexibel och prova sig fram :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0